Lørdag tar TUIL i mot Finnsnes til en tidlig seriefinale i 2.-divisjon avdeling 1. Med seier vil TUIL øke forspranget i toppen av tabellen til hele syv poeng.

I TUILs seiersmarsj i årets 2.-divisjon, har det defensive vært bunnsolid:

  • TUIL har kun sluppet inn to seriemål på ni seriekamper — en corner og ett straffespark, altså ikke ett eneste spillemål

  • Etter 2-1-seieren borte mot Skeid 1. mai og 2-3-tapet mot TIL i cupen 4. mai, har TUIL holdt nullen siden. I seriespill er det 506 minutter siden laget slapp inn mål.

— Vi har fremstått veldig bra. Det er på ingen måte jeg som skal ta på meg æren. Motstanderlaget kommer til to, kanskje tre sjanser mot oss, for laget har tatt store steg defensivt, sier TUIL-keeper Eirik Sørensen, som har stått sju av av de ni seriekampene til nå.

— Bank i bordet så har Eirik klart å holde seg skadefri, og vært klar til kampdag når vi har trengt det. Det er heller ikke så mange spillere i laget vårt med så mye erfaring, roser trener Gaute Helstrup.

— Forsvarer oss bedre

TUIL-keeperen roser forsvarsfireren for jobben de har gjort foran han.

— Vi forsvarer oss mye bedre enn vi har gjort i mange av mine tidligere år i TUIL. Nå handler det mest om å holde guttene i ørene. Nå gjør de brorparten av jobben, sier Sørensen.

Anders Jenssen har kommet inn som ny fast makker for Tobias Nygård Vibe i midtforsvaret i år.

— Anders har virkelig hatt en god vinter i treningsjobben, og det får han betalt for nå, sier Helstrup som berømmer hele laget.

— Det er litt marginer som gjør at vi har sluppet inn så få mål, men først og fremst er det spillernes fortjeneste. Viljen til å jobbe hardt har vært til stede, og vi har erkjent at vi er gode når 11 mann forsvarer seg, ikke bare det bakre leddet i laget vårt, sier Helstrup.

Fristes av 1.-divisjon

Eirik Sørensen er blant veteranene i TUIL som har en rekke år bak seg med 1.-divisjonsspill for klubben. Han skjuler ikke at et opprykk dit vil bety mye for motivasjonen til å fortsette noen år til som toppfotballspiller.

— Alt er litt grønnere i OBOS-ligaen. Det er flere som ser på, litt bedre motspillere, litt større stadioner, sier Sørensen.

Og legger til:

— Jeg føler vi har noe i 1.-divisjon å gjøre, uten å forskuttere noe.

Godt team

Adrian Mikkelsen har stått i mål i de to andre seriekampene, og holdt nullen i begge sine kamper.

— Eirik er også en leder i et veldig godt keeperteam med Adrian Mikkelsen og Theodor Nilsen, sier Helstrup til iTromsø.

— Vi et et veldig godt keeperteam i år, og begge de to andre guttene skal ha sin del æren for at det har gått så bra til nå, sier Eirik Sørensen.