Med søndagens 0-6-tap borte mot Manchester City er det klart at Queens Park Rangers rykker ned fra Premier League.

London-laget hadde en nær umulig oppgave foran seg i innspurten. Det måtte vinne sine tre siste kamper, og var også avhengig av hjelp fra andre. Allerede ved første hekk ble det riv med klar margin.

Borte mot Manchester City hadde laget ingenting å stille opp med. Sergio Agüero tok et langt steg mot å bli toppscorer i Premier League med sine tre scoringer i en kamp som kunne endt med mer enn 6-0. Agüeros første kom da han kjempet seg gjennom forsvaret og lobbet ballen over keeper Robert Green allerede etter fire minutter. Tidlig i annen omgang ble han spilt helt fri, og alene mot Green trillet han ballen enkelt i mål.

Agüeros tredje kom på straffespark halvveis i annen omgang etter at David Silva var blitt felt. Målet var argentinerens 25. i serien denne sesongen. Han er dermed fem mål foran Tottenhams komet Harry Kane.

Også venstreback Aleksandar Kolarov kom på scoringslista. Han satte inn 2-0 med et frispark som duppet over muren og gikk lavt i mål.

Kampens femte mål satte James Milner inn etter 70 minutter. Helt alene på åpent mål etter en dødball fikk han en enkel oppgave med å score. Like før full tid sørget Silva for at det endte 6-0 da han rundet keeper og trillet ballen i mål.

QPR hadde et par store sjanser og burde ha scoret, men utover i kampen så lagets spillere mer og mer resignerte ut. Tapet gjorde at laget er klart for nedrykk to runder før slutt. Det er klubbens annet nedrykk på tre år. Også i 2013 rykket QPR ned, før det ble opprykk sist sesong.

For Manchester City betyr seieren at laget definitivt er sikret en plass i mesterligaen kommende sesong. Med fem poeng ned til byrival United på 4.-plass sikrer City seg trolig også én av de tre direkteplassene til turneringen. (©NTB)