Newcastle tok poeng for første gang på ni kamper da de spilte 1-1 mot West Bromwich lørdag. Likevel er laget i større nedrykkstrøbbel enn før runden.

Manager John Carver og hans mannskap har fått mye kritikk etter de elendige resultatene den siste siden. Mot West Bromwich sørget Ayoze for at laget tok poeng for første gang siden mai, da han utlignet til 1-1 like før pause.

Målet kom da han plukket opp ballen like utenfor straffefeltet, før han vendte og plasserte ballen lavt i mål. Ti minutter før hadde Victor Anichebe gitt gjestene ledelsen da han omsatte et innlegg i mål.

West Bromwich er etter lørdagens kamp oppe på 41 poeng, og dermed er plassen på øverste nivå definitivt sikret. For Newcastle var lørdagen likevel ikke altfor god, ettersom flere av lagene rundt dem på tabellen vant.

Burnley rykket ned

Eneste lyspunkt var at Hull tapte 0-1 hjemme mot Burnley. Gjestene måtte vinne for å ha mulighet til å berge plassen, men var samtidig avhengige av hjelp fra andre. De gjorde jobben sin selv etter mål av toppscorer Danny Ings da 62 minutter var spilt, men fikk ikke den nødvendige hjelpen. Dermed er Burnley som første lag klare for nedrykk fra Premier League.

Også Hull befinner seg nå under streken, to poeng bak Newcastle og Sunderland på trygg grunn. QPR er siste lag på nedrykksplass. De må vinne den tøffe bortekampen mot Manchester City søndag for å fortsatt ha mulighet til å redde plassen.

For Hull venter Tottenham og Manchester United i de to siste rundene. De kan fort være avhengige av å ta poeng i begge for å beholde plassen i divisjonen.

Flott vårform

I formiddagskampen gjorde Sunderland jobben da Everton ble slått 2-0 på bortebane. Spissene Danny Graham og Jermain Defoe scoret målene som sendte laget opp fra nedrykksplass. Sunderland har også én kamp mer igjen å spille enn lagene rundt dem på tabellen.

Både Leicester og Aston Villa tok lange steg mot spill i Premier League kommende sesong da begge fortsatte den fine vårformen. Aston Villa vant for femte gang på ni kamper da West Ham ble slått 1-0 på hjemmebane. Tom Cleverley ble matchvinner med en flott scoring etter en halvtimes spill.

For Leicester var 2-0-seieren over Southampton lagets sjette trepoenger på de sju siste kampene. Kantspilleren Riyad Mahrez ble dagens mann for vertene med sine to scoringer før pause. (©NTB)