Tirsdag kveld møter de som kjent mesterligavinner Real Madrid i Trondheim, i det som blir tidenes nordligste finale arrangert av UEFA.

Før mandagens trening i oppholdsværet på trøndersk mark holdt Sevilla-spillerne opp et banner for å hedre Coke, som var høyreback i fem år og vant tre Europacup-titler for spanjolene før han i sommer gikk til Schalke 04 for omlag 37 millioner kroner.

"Tú nos llevaste a Trondheim. Tu fuerza nos hará ganarla. Ánimo Coke" lød banneret, som direkte oversatt betyr "Du tok oss til Trondheim. Din styrke vil vinne kampen for oss."

— Skal vinne for ham

Avgjørelsen om å selge Coke, som scoret to av Sevillas tre mål i fialen mot Liverpool i vår, skal ifølge spanske journlister fått sportsdirektør Monchi til å angre og det var også noe midtbanespiller Vicente Iborra snakket om på mandagens pressekonferanse.

foto
Det var god stemning blant Sevilla-spillerne dagen før dagen. Foto: Frank Lervik

— Coke spilte en stor rolle både på og utenfor banen, så vi håper å vinne kampen for ham, men også for alle som bidro til at vi kom hit, sier Iborra.Den tidligere Sevilla-kapteinen røk også korsbåndet i første kamp for sin nye klubb og det var også mye av grunnen til støttebanneret.

For Sevilla-manager Jorge Sampaoli er opptredenen i morgen minst like viktig som en eventuell seier.

— Skal se dem i øynene

— Jeg liker ikke når vi blir dominert, så stilen min er å gå ut med mot, sier Sampaoli offensivt.

— Når man spiller slike kamper er det alltid viktig å vinne, men det er viktigere hvordan vi vinner. Vi håper å gjøre en god jobb, vi skal se dem rett inn i øyene uten frykt, sier han.

28. juni ble han ansatt som ny sjef for Europa League-mesteren etter å ha ledet Chile til gull i Copa America. Argentinerens første offisielle kamp som sjef er kveldens Supercupfinale i Trondheim.

Mannefall før kampen

— Vi har en del nye spillere som gjør at læringskurven kan ta litt tid. Tiden vil vise og om vi kan systemet, sier Sampaoli.

Laget har mistet stjerner som Grzegorz Krychowiak til PSG, Kévin Gameiro til Atletico Madrid, Coke til Schalke 04 og Ciro Immobile til Lazio, men Real Madrids mannefall før kampen bør gi Sevilla grunn til optimisme.

— Vi får se. Real Madrid har slått gode lag uten disse spillerne, så jeg tror ikke kapasiteten deres er så svekket. Noen av spillerne er selvfølgelig viktig, men de har et godt lag, mener Sevilla-sjefen.