TRONDHEIM (adressa.no): — Jo da, vi har god kontroll, smiler Roar Munkvold til adressa.no, mellom alle møtene som foregår på Brakka for tiden.

RBKs økonomileder er den i Rosenborg-systemet som har holdt mest tak i den kommende storkampen på Lerkendal.

Søndag ankom Sevilla Trondheim, mandag ettermiddag gjør Real Madrid det samme, og dermed nærmer det seg for alvor: Tirsdag kveld klokken 20.45 barker mesterlagene sammen i supercupfinalen 2016. ## Lerkendal «ikke til å kjenne igjen»

— Det er UEFA som har hovedansvar for arrangementet. Forskjellen på dette og en RBK-kamp i Mesterligaen er ganske enkelt størrelsen. Det er opp mot 60 millioner TV-seere, og da overlates ingenting til tilfeldighetene, sier Munkvold – og forteller om et Lerkendal som er pyntet i Supercupens farger og logoer, og «nesten ikke er til å kjenne igjen».

- Hvor mye tjener RBK på dette?

— Vi får ca en million kroner i leieinntekter, men har jobbet mye med å utbedre banen, blant annet med gresset, med storskjermer og å sette oppe ny adgangskontroll. Så inntektene er ikke all verden, men det er investeringer for fremtiden, sier Munkvold.

Dette gjør man i Midtbyen

Det kan også kampen fort bli for Trondheim som merkevare. Som Munkvold nevner regner man med opp mot 60 millioner TV-seere. I tillegg er det meldt inn 2000 spanjoler om man ser kun på billett-tallene.

Munkvold opplyser at det fortsatt er noen få billetter igjen til kampen, billetter Sevilla ikke har solgt til sine supportere. Men han tror på fullsatt stadion, det vil si drøye 20 000 seter. Kapasiteten på Lerkendal er 21400, men noen seter går bort til ekstra presseplasser.

Det blir uansett mye folk rundt Lerkendal, og mye folk vil det også bli i sentrum i timene før kamp. I den anledning settes det opp to supportersoner, en på Torget (Real Madrid) og en på Solsiden (Sevilla).

Her vil det være aktiviteter fra klokken 12.00.

foto
MANGE INVOLVERTE: Trekking av kabler på Lerkendal. Foto: Morten Antonsen

I timene mellom klokken 10.00 – 12. 00 vil det også være mulig å ta «selfie» med mesterliga-trofeet og europaliga-trofeet ved turistinformasjonen i Nordre gate. I tillegg til supercup-trofeet. Det er det ekte kopiene av trofeene som er fløyet til Trondheim.— Det er Midtbyen Management som organiserer aktivitetene fram mot kampen, opplyser Dag Ove Johansen i Trondheim kommune. Han er den i kommunen som har jobbet mest med supercupfinalen etter at den ble tildelt Lerkendal.

— Mens pokalene er på plass for å bli tatt bilde av vil det foregå ting i Nordre gate. Så blir det underholdning på Torget og på Solsiden fra klokken 15.30, forklarer Johansen videre.

I Nordre vil det bedriftene være kledt i 1500 ballonger i Spanias farger, det blir ansiktsmaling og flamenco-dans og matservering.

Både på Torvet og Solsiden er det sceneunderholdning, flamenco-dans, samt at UEFA-sponsorer vil være til stede med egne stands. Et program som varer til 19-tida, da supporterne ventes å trekke mot Lerkendal. Det er ikke satt opp massivt apparat med ekstrabusser til kampen, ettersom man regner med at mange vil ta beina fatt fra sentrum til stadion.

— Dette er selvsagt et tilbud for alle. Vi håper på et yrende liv i sentrum i timene før kampen, både fra spanjoler, andre tilreisende og ikke minst nordmenn og trøndere som er interessert i kampen, smiler Johansen.

Selve kampen vil imidlertid ikke bli vist på storskjerm i de ulike supporter-sonene, slik man ofte gjør i sluttspill. Det har UEFA bestemt.

Slik er sikkerheten

En av personene Munkvold i RBK har jobbet mye med det siste året, er senior sikkerhetsrådgiver i NFF, Geir Ellefsen. Han regner med en forholdsvis rolig kveld på Lerkendal tirsdag.

— Det er ingen høyrisiko-kamp på noen som helst måte. Jeg var i Cardiff for noen år siden, hvor Real møtte Sevilla i akkurat samme type kamp. Supporterne kom nesten hånd i hånd, sier Ellefsen.

Han forteller at man forbereder seg som til en «vanlig» e-cupkamp på Lerkendal, med vanlig behandling av tilskuere før kampen, med billettkontroll og kroppsvisitasjon.

— Vi har samarbeidet godt med RBK og politiet om dette, som begge har stor erfaring med kamper i Europa, sier Tellefsen.