TROMSØ: Snorri Einarsson mister sjansen til å hente hjem både NNM-titler (nors-norsk mesterskap, journ. anm.) og muligheten til å fortsette og imponere langløpsløpet Team Santander som skal gå Birkebeineren i helgen.

– Jeg skal ikke gå noen ting i helgen. Jeg har en del rusk i halsen og da får jeg ikke gått noen skirenn. Jeg får bare satse på å bli fort frisk så jeg kan gå NM del 2 i Harstad, sier Snorri Einarsson til iTromsø.

– Veldig interessant

Einarsson har med årene blitt bedre og bedre på langløp og ble hentet inn av Team Santander for å hjelpe Andreas Nygaard og de andre Team Santander-løperne under Vasaloppet.

Da pådro Einarsson seg et magevirus og kunne ikke gå, men fikk bevisst litt av det han var god for med en 9.-plass på det 45 kilometer langer Skinarloppet i Sverige uken før, som de brukte som forberedelser til Vasaen.

– Snorri var aktuell for Birken, men måtte gå NNM fikk vi beskjed om. Han er en veldig interessant kar og vi er veldig positive til Snorri, sier manager for Team Santander, Nils Marius Otterstad.

– Kan han være aktuell for Team Santander inn mot neste sesong?

– Ja, det kan hende. Vi er veldig positive til Snorri, sier Otterstad.

Håper på sjanse

Langløpssesongen avsluttes med Årefjällsloppet 28. mars.

Dermed blir det ingen flere sjanser for Einarsson i år i hvert fall.

– Det er samtidig som NM del 2 i Harstad, så det blir ikke flere sjanser nå.

29-åringen håper, men er usikker på om han får flere sjanser til å vise seg fram mot Team Santander .

– Det får være hvis de har lyst til å ha meg med, men jeg har ikke hørt noe, så det blir rent hypotetisk.

Samtidig ser han fram til 50 kilometer klassisk under NM del 2. – Jeg har gått to gode langløp; Skinnarloppet (45 kilometer, 9.-plass) og Tromsø Skimaraton (42 kilometer, 1.-plass), så jeg håper å gjøre det bra på NM. Jeg har kjent meg i god form den siste tiden, så jeg får bare håpe jeg kan få trent godt og blir frisk i tide, sier Einarsson.