BEIJING (Aftenposten.no): Langdistansejenta fra Isfjorden har hatt mye uflaks. I Kinas hovedstad startet det med flaks. Når Karoline klokken 4.04 torsdag morgen legger i vei på 5000 meter forsøk, er det i heat to. Det betyr at hun har tidene fra første heat å forholde seg til – hvis hun ikke skulle bli blant de fem beste som automatisk går videre.

Det kan bli tøft nok, for det er seks løpere som har bedre årsbeste enn Karoline. Da gjelder det å skaffe seg en av de fem beste tidene av de som ikke automatisk er videre.

— Jeg er i bedre form og sterkere enn jeg var for to år siden, sier jenta som satte pers med 15.15,18 under Bislett Games i begynnelsen av juni.

Ferdig med skadene

Også i Moskva-VM fikk Vidar-løperen heat nummer to og gikk videre på 15,29 etter sjetteplass. I finalen ble hun nummer 13 med 15,46. Men da løp «Karo» med smertestillende i begge løpene etter en leggskade.

— Skader orker jeg ikke å snakke mer om nå, sier Karoline, som har hatt mange av dem. Nå er det offensiv tenkning som gjelder.

— Jeg forventer å komme til finalen, men det betyr ikke at jeg tar lett på det. Men jeg er i bedre form og bedre forberedt enn jeg har vært før. I Moskva hadde det egentlig vært nok med ett løp på grunn av skaden. Jeg kjente det godt etter finalen. I år har jeg ikke hatt noe trøbbel i det hele tatt.

- Mer inne enn 15,15?

— Jeg tror jeg kan løpe ned mot 15,00, men det blir ikke i forsøket.

Bedre spurter

Karoline har ikke vært kjent for å ha det største taktomslaget i innspurten, men tror at også det har bedret seg.

— Jeg har fått et nytt verktøy, og det er at jeg kan være med i en spurt. Jeg slo mange i spurten under E-cupen i Russland. Ikke fordi jeg har trent hurtighet, men fordi jeg har trent mye knebøy og styrke. Jeg er sterkere og er ikke redd for å bli fraløpt på sisterunden, avslutter Karoline Bjerkeli Grøvdal.

Innfrir hun, kan sportssjef Ronny Nilsen innkassere en av de to finaleplassene han har håpet på.

Hvis du vil lese mer om VM i friidrett. Her er saken om Isabelle Pedersens partnere:

Og denne saken om Danmarks nye store stjerne: