BEIJING (Aftenposten.no.): – Vi jobbet sammen tre uker på en treningsleir i mai og fikk god kjemi. Hun likte det vi sto for, og nå skal vi utvikle samarbeidet videre, sier Imdieke, som tilhører den yngre trenergarden. 30-åringen er med på å drive World Athletic Center (WAC). Phoenix blir Isabelles permanente oppholdssted fra oktober, etter at hun tidligere i sommer fant å ville avslutte det seks år lange samarbeidet med Trond Knaplund.

Imdieke og Behm har allerede oppnådd høy status, og duoen har med ikke mindre enn 17 utøvere i VM. De to mest kjente utøverne som tilhører senteret er lengdehopper Greg Rutherford fra Storbritannia som tok VM-gull tirsdag og Aries Merrit, som er OL-mester og har verdensrekorden på 110 meter hekk.

Skal bli verdensstjerne

Dustin Imdieke har allerede vært inne og justert på Isabelles teknikk. Han ser et stort potensial i bergensjenta.

— Teknikken hennes er allerede veldig god. Vi har bare endret litt rytme og litt på armbevegelsene. Nå skal vi tenke på helse- og skadesituasjon, slik at hun er forberedt til neste sesong.

- Hvilket potensial ser du?

— Hun kan bli en av de beste i verden. Det viste hun ved å løpe på 12,88 i det nasjonale mesterskapet deres i kaldt vær og uten konkurranse. Og det er ikke bare fysisk hun er bra, hun har også et godt løpshode og en god «drive», sier Imdieke.

- Hva forventer du i VM?

— Hun skal bare gjennomføre løpsplanen og holde seg i banen sin. Jeg liker ikke å spå tider, sier Imdieke, som selv var hekkeløper, men blir litt flau når vi spør om persen. 15,47 (to sekunder unna årets VM-krav).

— Jeg har vist meg som en bedre coach enn utøver.

Tror på semifinale

— Jeg føler det veldig godt å ha treneren så tett på. Det var kanskje den siste biten som skal til for at jeg skal gjøre gode resultater i VM. Å ha Dustin her gir både trygghet og glede. Han får frem holdningene og fandenivoldskheten min. Jeg har alltid satt standarden for meg selv høyt, men Dustin er flinkere enn meg til å sette ting i perspektiv.

- Har han forandret deg?

— Ja, han har endret synet mitt litt. Jeg har prøvd mange briller. Nå føles det som om jeg har funnet noen som passer.

«Mensenjenta»

Isabelle Pedersen fikk sin VM-debut i Moskva for to år siden. Det endte med at hun ble slått ut i forsøket, men hun ble likevel landskjent som «mensenjenta». Åpent og langvarig fortalte Isabelle om mensensmertene som nærmest hadde sendt henne inn i en tåkesky.

— Det er mange jenter som sliter med det, men ikke så mange som tør å snakke om det. Jeg fikk veldig mange henvendelser etterpå. Jeg fikk til og med forespørsel fra en annen trener som lurte på om jeg kunne snakke med hans utøver om det samme.

Nå er 23-åringen ferdig med den historien. Nå skal det handle om noe annet.

— Jeg skal til semifinalen, og jeg skal sette ny pers. Da blir jeg fornøyd. Jeg er jo kjent som en mesterskapsløper.

Så skal Dustin Imdieke og Andreas Behm sørge for enda mer fart neste sesong.

PS: Isabelle løper klokken 5.15 norsk tid torsdag morgen. De fire beste i heatet går direkte videre. Isabelle har fjerde beste tid av dem hun møter.