Jostein Vinjerui, Kristian Skogstad, Alexander Os, Øystein Ånesen og Eivind Arne Bjaaland er alle navn som er nevnt i forbindelse med den nye trenerjobben til Team Nord-Norge. Jostein Vinjerui, Kristian Skogstad, Alexander Os, Øystein Ånesen og Eivind Arne Bjaaland er alle navn som er nevnt i forbindelse med den nye trenerjobben til Team Nord-Norge.

En av disse kan bli ny langrennssjef i nord

Flere kjente og mer ukjente ansikter er kandidater til jobben som trener for Team Nord-Norge. Se vår liste her.

For halvannen uke siden brakte iTromsø nyheten om at Team Nord-Norge-trener Roy-Helge Larsen gir seg etter bare ett av to år i avtalen.

Etter det iTromsø kjenner til hadde styringsgruppa ved leder Per Oskar Andersen på lang vei gitt jobben til Kristian Skogstad. Rett før påske ble det derimot vedtatt at stillingen likevel skal lyses ut, ett år etter forrige gang en trener ble ansatt.

– Vi hadde ikke bestemt oss for noe som helst, men i og med at det ble litt støy rundt prosessen ble det lettere å bestemme seg for å lye ut stillingen, sier Andersen til iTromsø.

LES OGSÅ:

Søknadsfrist i april

En rekke løpere og andre sentrale skikkelser i langrennsmiljøet skal ha steilet da Skogstad skal ha bli foretrukket – uten at en åpen prosess var kjørt på lik linje med da Roy-Helge Larsen ble ansatt i fjor.

Flere navn verserer nå som konkurrenter til Skogstad, som definitivt er en sterk kandidat til jobben. Han har i flere år vært trener for rekruttlaget til Team Nord-Norge, og var også i fjor en sterk kandidat da daværende trener Jostein Vinjerui skulle erstattes. Den gangen ble Roy-Helge Larsen foretrukket, og ansatt i jobben som per i dag er en 80 prosent stilling.

Stillingsannonsen blir lagt ut denne uka med søknadsfrist i midten av april.

– Dukker det opp noen nye navn er det flott, men jeg regner med at når søknadsfristen er passert har de som ønsker jobben søkt, sier Andersen, som kommenterer lista under på følgende måte:

– Det er mange gode navn der. Får vi til en nordnorsk løsning kan det være veldig aktuelt, sier Andersen til iTromsø.

Aktuelle kandidater

Øystein Ånesen – tidligere kretslagstrener i Troms

Kristian Skogstad – hovedtrener for rekruttlaget til Team Nord-Norge

Esben Tøllefsen – tidligere landslagssmører

John Bjørgård – tidligere skiløper og trener på nordnorsk skilinje

Håkon Loe Johansen – Trener for skiteamet til universitet i Denver, USA

Jostein Vinjerui – hovedtrener for Team Nord-Norge fra 2012–2015

Eivind Arne Bjaaland – har tidligere vært assistent på Team Nord-Norge

Aleksander Os – Skiskytter

Jobben er per i dag ikke en heltidsstilling, men stillingsprosenten kan komme til å endre seg.

– Hvor stor prosent det skal være skal vi diskutere med den aktuelle kandidaten. Det kan være noen ønsker et team rundt seg i en mindre stilling, eller vil ha en 100 prosent. Vi kan være fleksible på det, sier Andersen.