iTromsø omtalte lørdag formiddag at nåværende trener Roy-Helge Larsen ikke ønsker å fortsette etter sesongen, og dermed gir seg midtveis i sin toårsavtale.

Etter det iTromsø kjenner til hadde styringsgruppa som har ansvar for å erstatte Larsen forespurt Skogstad om han var interessert i å ta jobben før helga. Det endret seg etter blant annet tilbakemeldinger fra flere sentrale skikkelser i langrennsmiljøet.

– I og med at vi lyste ut stillinga i fjor mente at vi hadde grei oversikt på bakgrunn av det. Men etter en ny samlet vurdering i et styremøte mandag kveld lyser vi ut stillinga for å være trygg på å få med alle aktuelle kandidater, sier Per Oskar Andersen, leder av styringsgruppa til iTromsø.

LES OGSÅ:

— Naturlig å spørre meg

Kristian Skogstad selv sier at han ikke har kjennskap til at han var tiltenkt jobben uten en utlysningsprosess.

– Jeg har bare fått en forespørsel om at jeg er interessert. Og det har jeg sagt at jeg er. Jeg må bare søke som alle andre. Det er naturlig at man spør meg om min situasjon etter fire år som trener for rekruttlaget til Team Nord-Norge, sier 33-åringen.

Kristian Skogstad er trener for rekruttlaget til Team Nord-Norge og var allerede for ett år siden den kanskje fremste kandidaten til jobben. Den gangen fikk han ikke jobben, han er åpen på at han ønsker jobben også i denne omgang.

– Det er en kjempespennende jobb. Jeg må bare søke jeg, som alle andre, sier Skogstad _ som i dag kombinerer rekrutt-trenerjobben med full stilling i brannvesenet.

– God oversikt

Stillingen blir lyst ut umiddelbart etter påske med en rimelig rask søknadsfrist. Målet er at den nye treneren skal være på plass innen 1. mai.

– Vi har noen navn på blokka, og har rimelig god oversikt over hva som rører seg. Nå har vi også hele skiforbundets apparat i ryggen for å finne den rette kandidaten, og bruker den kompetansen de har, sier Andersen.

For Skogstad del, føler han at han har levert en god søknad i årene som trener for Team Sparebanken Nord-Norge.

– Noen av Team Nord-Norges fremste løpere i dag, som Anna Svendsen og Martin Mikkelsen, har kommet fra vårt lag, sier Kristian Skogstad.