Larsen kom inn som trener for Team Nord-Norge i fjor vår etter at daværende trener Jostein Vinjerui ikke var ønsket med videre. Etter årets sesong, som avsluttes med NM på ski del 2 etter påske, er det slutt.

— Roy-Helge ga beskjed til styringsgruppen for et par-tre dager siden om at han ikke ønsket å fortsette, sier Per Oskar Andersen, leder av styringsgruppen til skiteamet.

— Planen var å være to år. Det går på flere ting. Det er en vanskelig kombinasjon å ha tre roller, som skitrener, markedssjef og elektromann. Samtidig har jeg en datter selv som går på ski, og man blir mye borte, forklarer Roy-Helge Larsen til iTromsø.

- Fantastisk sesong for jentene

Han er godt fornøyd med årets sesong for Team Nord-Norge - særlig på jentesiden hvor Anna Svendsen, Lovise Heimdal og Emilie Kristoffersen sikret topp-10-plasseringer under NM på ski, og har deltatt i verdenscup.

— Jentene har hatt en fantastisk godt sesong, og har prestert jevnt på et høyt nivå over hele året, skryter Larsen.

På guttesiden har det ikke blitt verdenscuprepresentasjon, selv om Martin Mikkelsen var helt i vannskorpa etter et solid NM på ski i Tromsø.

— Guttene har manglet det lille ekstra for å være blant de ti beste. Det er veldig tøft på guttesiden blant de 30 beste i Norge, og små ting som skiller, sier Larsen.

Skogstad aktuell?

Han står i stillingen ut 30. april. Per Oskar Andersen håper å ha en erstatter på plass til da.

Andersen bekrefter at Team SNN-trener Kristian Skogstad er en kandidat til stillingen. Skogstad søkte på stillingen for ett år siden.

— Vi har snakket med Kristian om han kan tenke gjennom dette og om det kan være aktuelt for han.

— Hvordan vil du oppsummere årets sesong for Team Nord-Norge, før NM del 2?

— Sportslig har vi nådd målene vi har satt oss. Spesielt jentene har prestert veldig bra. Vi har uten tvil vært det beste Veidekke-teamet i landet på jentesiden. For guttene har det vært litt skader og stang ut, men gode enkeltprestasjoner, mener Per Oskar Andersen.