Donn-Eiger 4-1

– Jeg tenkte ikke noe mer over det akkurat der og da. Men da vi så gjennom dommerkortet og merket at både navnene og personene lignet veldig på hverandre, så skjønte vi at de måtte være brødre, forklarer Bjørn Arne Slettebøe, leder i Eiger, til TV 2.

Det var under kampen mellom Donn og Eiger på Kongsgårdbanen i Kristiansand at hendelsen som lederen reagerer på skjedde.

Fem minutter inn i kampen ble hjemmelaget tildelt straffespark.

Fikk du med deg denne?

— Har dømt min bror mange ganger

Hassan Al-Kharasani ble felt, og dommer Hussein Al-Kharasani dømte straffe. En straffe Slettebøe mener var feil, fordi han mener Donn-spilleren snubler i sine egne bein.

Kharasani, som dømmer for Tveit IL, er helt uenig:

- Det er ikke noen spesiell situasjon. Det handler om at jeg har dømt min egen bror. Jeg har gjort det mange ganger, og aldri fått reaksjoner på det tidligere, sier dommer Kharasani til Fædrelandsvennen.

Senere i kampen dømte Kharasani straffe til Eiger, og mener at han på begge straffesparksituasjonene var tett oppi hendelsen, og han er klokkerklar på at begge var korrekt idømt.

Gullfeiring:

Ville ikke gjort noe annerledes

— Det er litt frustrasjon fra deres side. Det kommer ingen reaksjoner etter kampen, og ingen som sa noe underveis. Det blir det samme som om en trener som har sin egen sønn på laget. Det er ikke noe problem, sier Kharasani.

- Men som dommer kan du ha en direkte påvirkning på resultatet. Skjønner du da at det er noen som reagerer?

— Ja, det er sikkert noen som reagerer, men jeg skjønner ikke vitsen med å lage en sak ut av det. Jeg har dømt han flere ganger, sier den 21 år gamle dommeren.

- Sett i ettertid: Ville du gjort noe annerledes?

— Nei, absolutt ikke. Når jeg kommer inn på banen kjenner jeg ikke dem som spiller. Hvis jeg ikke klarer å være rettferdig må jeg gi beskjed, men jeg føler at jeg kan det, sier han.

Eiger vil ikke legge inn protest

I NFFs regelverk står det at kamper i 3. divisjon skal «primært dømmes av nøytral kretsdommer ellr andre nøytrale dommere med autorisasjon etter §4-1 (dommerkurs)». Reglene sier ingenting om dommere med familiebånd eller andre relasjoner.

Slettebøe sier at de ikke vil legge inn en protest.

— Vi har oss selv å takke for at vi ikke vinner fotballkampen, og skylder ikke på dommeren for det. Men dommeren burde kanskje tenke at hvis broren min spiller her, da bør jeg kanskje ikke dømme kampen, sier Slettebøe til Fædrelandsvennen.

Eiger reagerte også på at en av deres spillere ble utvist i andre omgang.

Mer breddefotball:

— Langt under middels

— Dommeren blåste korrekt nok frispark, men når det direkte røde kortet kom var den sortkledde også i starten av andre omgangen sterkt medvirkende til at Eiger fikk en vanskelig oppgave i jakten på særdeles viktige poeng, står det å lese på Egersundsklubbens hjemmeside.

Der omtaler man også dommerens innsats som langt under middels. Eiger-leder Slettebøe sier man var klar over relasjonen mellom Donn-spilleren og dommeren før kampen.

— Vi ble kjent med det før kampen, men gjorde ikke noe med det. Vi er et mye bedre lag enn Donn, og når vi har en så dårlig dag så hjelper det ikke at dommeren har en dårlig dag, noe som kan skje med hvem som helst. Vi har tapt en fotballkamp og er ferdig med det, sier Slettebøe.

Donn-trener Kjetil Ruthford Pedersen har ikke besvart våre henvendelser søndag formiddag. Det har heller ikke leder i dommerkomiteen i Agder fotballkrets, Mats Nesmann.

Sistnevnte sier dog følgende til TV 2:

- Jeg forstår at det stilles spørsmål, men jeg tror det er helt innenfor regelverket. Dommer kunne meldt ifra om han følte for det og det hadde ikke vært noe problem, sier han.

Med tapet er Eiger på sjetteplass i 3.divisjonsavdelingen. Kun de fem beste blir værende i divisjonen som følge av omgjøringen av ligaoppsettet fra neste år. Donn har bare Randesund bak seg på tabellen.