ULLEVAAL: Det var fornøyde Haugesund-spillere som hadde hentet ett poeng borte på Stabæk. På midtbanen til gjestene spilte nummer 13 Eirik Mæland sin første Ullevaal-kamp.

— Det var litt spesielt å spille på Ullevaal. Jeg har jo sett mange kamper herfra på TV. Men jeg tenkte vel mest på det på forhånd, ikke under kampen, sier Mæland til Aftenposten.no. Tre av Stabæks hjemmekamper spilles på nasjonalarenaen på grunn av Eurovision Song Contest.

21-åringen er regnet som et stort talent, og mot Stabæk fikk han også vist at han ikke lar seg stoppe av å miste en sko.

- Kunne ikke legge meg ned

For etter 18 minutters spill gikk han i en duell med Henning Hauger. Skoen løsnet, og da han løp videre spratt den av foten. Men Mæland stoppet ikke av den grunnen.

- Jeg mistet skoa og kunne jo ikke bare legge meg ned mens de hadde ballen, flirer han.

Med skoen liggende rundt midtstreken dekket han rommet sitt på midten mens Stabæk angrep. Han gikk i dueller og hadde til og med et touch på ball med støvelløse foten.

— He he, det gikk sikkert to minutter hvor jeg løp rundt uten den.

FKH har hatt en strålende åpning på sesongen, og ligger nå på åttendeplass med 13 poeng på ni kamper. Og uavgjort på bortebane mot Stabæk lar seg høre, selv om bæringene ikke er seg selv lik om dagen.

— Vi hadde kanskje forventet mer av dem, sier Mæland, som er fornøyd med seriestarten.

— Jeg er veldig fornøyd. Nå har vi ikke møtt de antatt beste, men vi har slått de vi skal slå, sier han.

Se høydepunktene fra kampen her!

Stabæk — FK Haugesund: Høydepunkter

- Kunne tatt dem

Også treneren hans, Jostein Grindhaug, følte de hadde muligheten til å ta alle trepoengene, men det holdt ikke for det nyopprykkede laget.

— Hadde vi hatt en topp prestasjon i dag hadde vi tatt dem, konstaterer Grindhaug.

— Vi spilte ikke så godt som vi kan, og er for upresise. Men jeg har ikke lyst til å knagge noen for det, sier han.

Video: Se alle målene i runde ni:

Alle målene runde 9