Veigar Foto: Eirik Førde , Digitalsport

ULLEVAAL: Etter søndagens oppgjør i vårsola mot Haugesund er ni eliteseriekamper er gått. Stabæk har ikke scoret først i noen av dem.

Lite går Jan Jönssons vei om dagen, som er linket til trenerjobben i Rosenborg fra neste år.

— Jeg skal ha et møte med ledelsen (i Stabæk) i løpet av mai, sier den svenske treneren til pressen etter det målløse oppgjøret på Ullevaal. Likevel står han beinhardt på at de dårlige prestasjonene ikke kommer av utenomsportslig fokus.

— Det er matchfokuset som tar all min oppmerksomhet, fastslår han.

Jon Knudsen, kanskje banens beste, reagerer når det snakkes om at trenerspekulasjonene kan påvirke spillere.

— Jeg opplever at vi har det tungt nå, men det skal ikke ha noen betydning om hvem som skal trene oss neste år. Hvis det er noen som lar seg påvirke av det må de gå i seg selv, sier landslagskeeperen.

Se høydepunktene fra kampen på Ullevaal her! (saken fortsetter)

Stabæk — FK Haugesund: Høydepunkter

Uten svenskene

Det var et allerede skadeplaget Stabæk-lag som var klare for sin første hjemmekamp på Ullevaal. På grunn av Eurovision Song Contest må nemlig bæringene spille tre hjemmekamper på nasjonalarenaen.

Hverken Daniel Nannskog, Johan Andersson, Pontus Farnerud eller Diogo var med i troppen, og verre ble det da Espen Hoff måtte ut med lårhøne etter 20 minutter, og Morten Morisbak Skjønsberg etter 30, trolig med en strukket leddbånd i kneet.

- Vær så god å tre frem, er Jan Jönssons soleklare beskjed til de som nå får sjansen. Men målene ble ikke levert i hovedstaden.

Etter halvtimen spilt på Ullevaal var det Haugesunds Jacob Sørensen som dro seg fri, og fra 15 meter banket han til. Jon Knudsen var med på notene og hindret scoring. Ti minutter senere skulle landslagskeeperen vise seg frem igjen.

Thomas Sørum fosset fremover på en FKH-overgang. Spissen var tålmodig da han kom inn i feltet, og trillet ballen til Sørensen som kom i full fart. Han prøvde på ny å klinke ballen forbi Stabæk-målvakten. Men nei, Knudsen var der igjen.

(saken fortsetter)

LITT FORNØYD: Stabæk-trener Jan Jönsson. (Foto: Digitalsport)

Gunnarson nære

I 42. minutt skulle Veigar Páll Gunnarson vise seg frem. En lekker dragning på et mottak ga islendingen en skuddmulighet. Han satte vristen til fra 18 meter, men Haugesund-keeper Per Morten Kristiansen rakk så vidt å løfte den ene armen og bokse ballen ut av farlig sone.

Stabæk hadde våknet mot slutten av omgangen, men savnet av Daniel Nannskog var tydelig. Som da Jan Banan Tømmernes utnyttet en glipp i FKH-forsvaret og dro seg forbi keeper. Kun en hvitkledd utespiller sto igjen på strek, men Tømmernes led tydeligvis av skuddvegring, og sjansen ebbet ut i ingenting.

Lagene gikk målløse til pause. Mye på grunn av Jon Knudsen, og kampen fortsatte i samme spor etter hvilen. Stabæk var upresise fremover på banen, mens det luktet mål når FKH yppet seg. Etter 66 minutter fikk Sørum stå alene i Stabæk-feltet på et innlegg. Fjorårets toppscorer i 1. divisjon fikk trykk i headingen, men ballen gikk rett i fanget på Knudsen.

— Vi holder nullen, og det er jo bra. Min prestasjon er på det jevne, sier en noe i overkant beskjeden Knudsen.

(saken fortsetter)

DUELL I FELTET: Haugesunds Allan Olesen i duell med Stabæks Tor Marius Gromstad, keeper Jon Knudsen og Veigar Pall Gunnarson. (Foto: Scanpix)

— Ting går ikke på skinner

Da ti minutter gjensto fikk Gunnarson en gigantmulighet til å sende Stabæk i ledelsen. Innbytter Jørgen Skjelvik brukte sin enorme fart på en overgang, og fikk etter hvert lobbet ballen inn i feltet til en umarkert islending. Men Gunnarson fikk ikke nok kontroll over ballen til å skyte på andre touch, derfor forsøkte han å vende av forsvarsspilleren som kom rusende, men mislyktes.

Stabæk presset på i avslutningen av kampen, men det ebbet ut til 0-0 i Stabæks første hjemmekamp på Ullevaal. Det hjalp ikke med stadionbytte for Jan Jönssons menn, som kun har fem poeng på fem hjemmekamper så langt i sesongen.

— Ting går ikke på skinner for oss nå, sier Knudsen etter kampen.

— Jeg håper for deres (spillerne som får sjansen) del at de skjønner at det er denne sjansen de må benytte, sier keeperen.

Mot Haugesund gjorde de ikke det, kanskje med unntak av Jørgen Skjelvik - unggutten med den voldsomme farten.

- Vi har ikke fått den tryggheten og stabiliteten vi skal ha. Derfor er jeg litt fornøyd med at vi holder nullen, sier Jönsson, og påpeker at det ikke er lett for de nye å komme inn når laget sliter.

Men uavgjort på hjemmebane mot et nyopprykket lag er neppe godt nok for et ambisiøst Stabæk-lag.

Det var ingen som benyttet sjansen mot Haugesund. Stabæks nest beste er ikke gode nok per dags dato.

Den gjennomsnittlige bæring savner nok Nannskog/Gunnarson-kombinasjonen, Farneruds pasninger på midtbanen, og en Andersson i godt gammelt slag.

Se alle målene fra serierunden her!

Alle målene runde 9