FORNEBU (Aftenposten.no): Før dagens avskjedskamp mot Start innrømmet Veigar Páll Gunnarsson overfor Aftenposten at han var veldig nervøs for hvilken mottagelse han ville få fra Stabæk-supporterne.

Bekymringen viste seg imidlertid å være helt ubegrunnet.

Etter at supporterne hadde sunget nasjonalsangen til minne om terrorfofrene, stemte de i Veigar Páll Gunnarsson-sangen.

Og utover i kampen runget den igjen og igjen på Fornebu.

Det var slettes ikke uten grunn.

Islendingen var helt fantastisk og spilte sin beste kamp for året, og en som sikkert ville kommet høyt på listen over hans beste siden den første i Bærum tilbake i 2004. Han driblet, han slo gjennombruddspasninger, han scoret og han serverte klare målsjanser.

Han var rett og slett best.

Det kan godt være at VIF-trener Martin Andresen allerede har glemt lørdagens tap for Molde.

Neste kamp har han et nytt angrepsvåpen på lur.

Gunnarsson gikk avskjedsrunde sammen med ungene på armen (Viktor (5) og Gabriel (2)). rundt nesten hele banen. Hilste på alle i juniorsupport.

— Det var litt blandede følelser. Jeg var usikker på hvordan jeg skulle bli tatt i mot, men jeg ble tatt imot helt fantastisk og det gjorde kampen mye lettere for meg , sier Veigar Páll til speakeren på indre bane rett etter kampslutt.

Etterlengtet Start-mål

Gjestene fra Kristiansand hadde fått med seg at det var en spesiell kveld, og hyllet Gunnarsson med forsvarsspill av et nivå som inviterte til godt angrepsspill.

Statistikksenter Eliteserien:

De første ti minuttene var de imidlertid gode, og det var de som tok ledelsen.

Et innlegg fra Fredrik Strømstad på høyresiden endte til slutt hos Espen Børufsen, som slo den på tvers tilbake foran mål.

På bakerste stolpe sto Ole Martin Årst, som enkelt kunne sette inn sitt tolvte seriemål for sesongen.

Det var faktisk også første gang sørlendingene scoret selv i åpent spill på bortebane siden serieåpningen!

Ikke verst, bare det.

Klokken i arenaen viste 10.41 da de gule og svarte slapp jubelen løs, men ett minutt og 12 sekunder senere sto det 1-1. Johan Andersson spilte opp på Veigar Pall Gunnarsson, som først skaffet seg rom med en skuddfinte, før han holdt ballen lenge nok til å kunne stikke til Andersson som kom på løp gjennom.

Svensken trengte bare en berøring på å sette inn utligningen.

Straffe?

Fredrik Strømstad startet kampen på høyrekanten for Start, men hinket av banen allerede etter 19 minutter med smerter i ankelen.

Inn kom Erneste Asante.

To minutter etter bytte ropte hjemmepublikum på straffe.

Pontus Farnerud skjøt, Kenneth Høie klarte ikke å holde ballen, og Andersson var først på returen.

Han dyttet ballen til side for Høie, og gikk deretter i bakken.

Dommer Tommy Skjerven mente ikke det kvalifiserte til straffe, en avgjørelse det ikke var helt lett å bedømme selv etter å ha sett TV-bildene.

Andersson fikk ikke gult kort for filming.

Etter 29 minutter burde Gilles Ondo sørget for at Gunnarsson sto med to målgivende en halv time ut i kampen.

Islendingen slo en fantastisk bakromspasning med venstrebeinet over Start-forsvaret, men Ondo satte ballen rett på keeperen.

Spissen fra Gabon fikk en ny mulighet fire minutter senere.

Han slo en litt dårlig pasning i beina på Gunnarsson, som ikke klarte å ta i mot og med litt flaks endte det som et godt veggspill.

Ondo skjøt knallhardt, men ballen smalt bare i stangen.

Klikk-klakk

Start måtte gjøre nok et bytte etter 35 minutter..

Høyreback Amin Nouri gikk av banen, og inn kom Branislav Milicevic som vanligvis spiller på motsatt side.

Hjemmelaget var klart best før pause, og på overtid fikk de også målet som gjorde at de tok med seg en ledelse i garderoben.

Gunnarsson slo opp på Gilles Ondo, som flikket videre til Palmi Rafn Palmason, som på første touch la igjen til Gunnarsson.

Han avsluttet sikkert til venstre for Høie.

Ny frekkis

Til annen omgang ble kveldens hovedperson møtt med to store bannere hos Stabæk Support: «Takk Veigar» og «Sees igjen?»

Om fansen får det siste ønsket oppfylt er tvilsomt.

Spissen har skrevet under en kontrakt som går ut 2014 med Vålerenga.

Men en skikkelig avskjedsgave, det bød Veigar Páll på.

Fem minutter ut i omgangen slo Bjarni Olafur Eiriksson en glimrende bakromspasning til Gunnarsson.

Han ventet til Jesper Mathisen var kommet i posisjon, og avsluttet mellom beina på midtstopperen og forbi Høie.

Et pent takk for sist til Mathisen, som Gunnarsson kranglet med i første omgang etter en knallhard men ren takling fra Mathisen.

Gunnarssons niende seriemål for sesongen.

Nesten tre

Islendingen fortsatte storspillet utover omgangen.

Etter 64 minutter flikket han gjennom Palmi Rafn Palmason, men avslutningen gikk utenfor.

Selv fikk han flere muligheter til å sette inn sitt tredje for kvelden, men var uheldig i de avgjørende øyeblikkene.

Publikum fortsatte å vise at de setter pris på alle målene Gunnarsson har servert dem.

Den ene kortsiden ropte «Veigar Pall”, og resten av de fremmøtte svarte med «Gunnarsson».

Etter 80 minutter fikk han en ny mulighet etter fine kombinasjoner utenfor Start-feltet, men skuddet med venstrebeinet gikk utenfor.

Start var helt tannløse etter pause, men Espen Hoff fikk en mulighet til å score mot sine gamle lagkamerater ett minutt senere.

Headingen gikk imidlertid rett på Jon Knudsen.

Det siste byttet

Seks minutter før full tid gikk Gunnarsson av banen, til stående og rungende applaus fra tribunene.

Kapteinen snudde seg rundt mens han klappet tilbake, vinket til alle kanter og tok seg litt ekstra tid.

Dette var et øyeblikk han ville nyte, et øyeblikk han visste var spesielt.

Da var egentlig det viktigste over på Fornebu, men de svarte og blå ville gjerne vise at det er et liv også etter islendingen.

Innbytter Torstein Andersen Aase scoret sikkert tre minutter etter byttet, og en gang ropte supporterne «Hva skal vi med Veigar?».

Det var imidlertid ikke gjennomgangsmelodien, for like etter stemte de i «Vi elsker Veigar» .

En meget fortjent hyllest, for en lang Stabæk-karriere og ikke minst en avskjedskamp det kommer til å bli snakket lenge om i Bærum.