– Vi la inn et bud på Páll Gunnarsson som jeg tror var høyere enn det han ble solgt til Vålerenga for. At han ikke ble RBK-spiller, føler jeg ikke handlet om penger, men dette må du spørre Stabæk om. For oss er dette et «lost case», og vi jobber med andre alternativer, sier Skutle til Adresseavisen.

I går meldte Veigar Páll Gunnarsson seg til tjeneste for Vålerenga, etter en overgang som skal ha kostet Oslo-klubben mellom tre og fem millioner kroner. RBK ønsket også islendingen, og etter at det ble kjent at 31-åringen glapp til Enga – som Yssouf Koné gjorde i vinter – har Skutle og sportslig leder Erik Hoftun måttet tåle kritikk fra omgivelsene.

Og spørsmål om klubben nå i det hele tatt har penger å kjøpe spillere for i dette overgangsvinduet.

— Ville ikke selge til RBK

RBK-leder Skutle mener imidlertid at klubben viste stor vilje til å bruke penger i forhandlingene, og at klubben faktisk var villig til å betale mer for Pall Gunnarsson enn det Vålerenga fikk spilleren for.

Men at Stabæk heller ønsket å selge til Oslo-klubben – til tross for en prekær økonomisk situasjon.

– Pall Gunnarsson er en kjempegod spiller, og vi har pengene. Men det var andre årsaker til at han til slutt ikke kom til oss, sier Skutle – uten å ville utdype. Han ønsker heller ikke å si hvor mye RBK var villig til å bruke på islendingen, som gjerne så for seg en framtid i Trondheim.

– Ingen kommentar

Stabæks sportslige leder, Inge André Olsen (bildet), var mannen som solgte Pall Gunnarsson til Vålerenga. Han ønsker ikke å kommentere påstanden om at han solgte spilleren billigere til Enga – som en «takk for sist» til Jan Jönsson.

– Nils Skutle tror RBK tilbød mer for Páll Gunnarsson enn det han ble solgt for. Stemmer dette?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere. Jeg ønsker ikke å bidra til spekulasjoner. Nå er avtalen i orden med Vålerenga, svarer Olsen.

– Nå har ikke jeg vært involvert i denne saken, slik at jeg ikke kan uttale meg kategorisk. Men Stabæk er ikke i en situasjon hvor vi kan si nei til de som betaler mest penger, er Mr. Stabæk, Ingebrigt Steen Jensen kommentar til saken.

- Vi har penger

Tilbake på Brakka jobber man nå med å få hentet andre spillere. I dag skriver Adresseavisen at også høyreback Vegar Eggen Hedenstad glipper, men Skutle er klar på at pengene finnes til kjøp utover Mohammed-Awal Issah.

– Vi har penger til å forsterke, sier Skutle – som ikke vil snakke tall. Men han bekrefter at klubben kan melde seg på i kampen om spillere i «Pall Gunnarsson-klassen».

Sportslig leder Erik Hoftun er mannen som fronter RBKs høsthandel. Han har ingen kommentar til Stabæks prioriteringer. Nå håper han at klubben får hentet to spillere til, men kan ikke love noe.

– Det kan man aldri gjøre. Verken antallet eller når de er på plass. Men vi jobber hardt med dette, sier han.

– Det spekuleres i spillere på vei til RBK hele tiden, men det har blitt lite handling så langt?

– Folk får mene hva de vil om jobben vi gjør. Det er helt i orden. Alt jeg kan si, er at vi jobber med konkrete navn, har tro på at vi lykkes med det, og at dette til slutt blir bra, sier Hoftun.