OSTRAVA: Da Danmark tok ledelsen tidlig i første periode, kvitterte Ken André Olimb og utlignet knappe to minutter senere. Akkurat da var oppgjøret mellom Norge og Danmark både jevnt og Norge så ut som om de skulle komme seg etter den kjappe danske ledelsen. Men det gikk ikke. Norge skulle komme til å slippe inn tre mål til. Det ble et surt tap for erkefienden Danmark.

I intervjusonen under tribunene i CEZ Arena kom den ene skuffede norske spilleren etter den andre. Ikke antydning til smil. Bare svette og skuffelse. Ikke minst hos Ken André Olimb.

— Jeg vet ikke, jeg skjønner ikke helt hva som gikk galt, sier han. Det virket som han mangler ord for å beskrive det han hadde opplevd.

— Danmark virket mer desperate enn oss, sa han da han hadde fått samlet seg litt.

Skal ikke tape på manglende innsats

Ikke bare hadde Norge tapt mot et lag som de hater å tape mot, de hadde tapt på en måte som de likte veldig dårlig. Norge er nå helt sjanseløse på en plass i kvartfinalen, og de har heller ikke muligheten til å rykke ned.

Jonas Holøs, Norges backkjempe, skjønte heller ikke helt hva det var han hadde vært med på.

— Vi skal gå ut i hver kamp og krige. Vi skal ha den beste innsatsten. I dag vinner Danmark på innsats, og sånn skal ikke vi tape en hockeymatch, sa Holøs og ristet lett på hjelmen.

Var fornøyde allerede

Holøs spilte en anstendig kamp, men i perioder virket det rett og slett som om Norge glemte at de spilte for en kvartfinaleplass i selveste VM. Norge hadde vunnet mot Slovakia og Slovenia. Den første en god hockeynasjon, den andre en anstendig hockeynasjon.

— Det virket nesten som om vi var fornøyde med det vi hadde gjort til nå i mesterskapet, sa Holøs.

Kaptein Ole Kristian Tollefsen meldte seg også på blant skuffede nordmenn i katakombene under stadion.

— Danskene hadde mer energi og vi kommer ikke opp på det spenningsnivået som vi trenger å være.

— Vi ville, men for vår del satt ikke spillet. Vi vinner ikke nærkamper og returer, fortalte Tollefsen..

En liten stund på NHL-nivå

Norge hadde en periode av kampen hvor de totalt dominerte. Første halvdel av andre periode var det Norge overlegne danskene, men pucken ville ikke inn.

— Man klarer ikke å spille på det nivået hele tiden. Hadde vi klart det, hadde vi alle spilt NHL i løpet av kort tid. Dersom vi hadde satt et mål i denne perioden, hadde det trolig blitt et annet utfall av kampen, sier Tollefsen.