DANMARK-NORGE 4-1

OSTRAVA: De får det liksom ikke til i mange nok kamper. Norge kom til kampen mot Danmark proppet med selvtillit etter to strake seiere mot to gode hockeynasjoner. Det var ikke nok.

Den sensasjonelle seieren mot hockeystormakten Slovakia var bare en fjernt minne. Det var jo den seieren som skulle legge grunnlaget for Norge i kvartfinalen i hockey-VM. Men så kom snublesteinen Danmark. Danskene hadde så langt i mesterskapet tatt ett fattig poeng.

– De fikk uttelling i første periode. Da var ikke vi helt hundre og tapte mange dropper. Vi styrte annenperioden, men fant ingen måte å score på. Det ble mye nesten, sier landslagssjef Roy Johansen til MAX.

Seieren dansket lengtet etter

Danskene mobiliserer ekstra når motstanderen heter Norge. Så også denne gangen. Selv uten en eneste NHL-spiller ble det seier.

Norskene gikk på de unødvendige utvisningene Roy Johansen hele tiden advarer mot og slapp inn billige mål. Danskene på sin side hadde hellet med seg. Norge hadde flest skudd på mål de to første periodene. Likevel ledet danskene 3-1. ## To kjappe mål

Kampen startet livlig og før det var spilt fire minutter hadde begge lag scoret. Først ute var danskenes Nicholas Jensen med et skudd fra skrått holdt. Lars Haugen i det norske buret burde ha vært i stand til å stoppe det. Men Norge har i alle sine kamper vist vilje til å komme tilbake selv om de kommer under.

Derfor satte Norge et visst press på danskene etter scoringen og det ga umiddelbar uttelling. Ken-André Olimb scoret sitt første mål i turneringen.

Ute etter Tollefsen

Men etter dette var mye av moroa over. Det ble en tett og intens periode. Før kampen hadde danskene slengt med leppa og mente at Norges tøffe back og kaptein Ole Kristian Tollefsen er en grisespillet. Flere ganger måtte Tollefsen tåle harde taklinger fra danskene helt på grensen til utvisning.

Det så lenge ut til at perioden skulle fisle ut uten flere mål. Men så pådro Patrick Thoresen seg en utvisning helt på slutten. Med bare 24 sekunder igjen av perioden scoret danskene i overtall. Det sto 2-1. Der og da var norske muligheter for kvartfinale det som det har vært hele tiden – kun en drøm.

Norske sjanser, danske mål

I andre periode gikk Norge ut i et grusomt tempo. Her var det snakk om å ta igjen danskenes ledelse så fort som mulig. Det gikk ikke.

Etter hvert så ble kraften i Norges angrepsspill redusert. Kampen ble jevnere og nok en utvisning skulle bli avgjørende. I undertall glemte det norske forsvaret å dekke opp Fredrik Storm. Han fikk stå alene og plassere pucken i nettet bak Lars Haugen. Danmark ledet 3-1. En ledelse som holdt ut perioden. Hadde Norge dominert første halvdelen av perioden var det Danmark som var rappest i avslutningen.

Mirakler er sjeldne

Kvartfinale for Norge var nå noe bare for de som tror på mirakler.

Norge måtte rett og slett gå knalltøft ut for i det minste prøve å ta igjen ledelsen Danmark hadde skaffet seg. Halve perioden gikk uten at det ble noen redusering.

Danskene som var i flertall inne i CEZ Arena begynte å få troen på en etterlengtet seier mot erkefienden Norge.

Styrket i troen ble de da Danmark la på til 4-1 da det var åtte minutter igjen å spille.

Ikke bare slo danskene Norge, de spilte seg også langt på vei unna et mulig nedrykk.