FotballItalia31.01.2010Foto: Inside/DigitalsportNORWAY ONLYEsultanza di John Arne Riise dopo il golRoma vs Siena

Men venstrebacken ble ikke den store matchvinneren for det italienske hovedstadslaget. De tre poengene ble sikret med Stefano Okakas mål helt på tampen av kampen.

Seieren løfter Roma helt opp i ryggen til Milan, som bare klarte 1-1 mot Livorno. De to lagene er på samme poengsum (41), mens Inter er åtte poeng foran.

– Vi visste at det bare var tre poeng som gjaldt i dag og måtte bare vinne, skrev Riise i en SMS til NTB.

Nordmannen scoret på overtid da Roma slo Juventus i forrige runde. Han markerte seg tidligere i søndagens oppgjør. Et spektakulært volleyskudd med venstrefoten suste i mål etter 29 minutter.

– Litt flaks

– Målet mitt var litt flaks, men jeg fikk en lang ball som gikk over hele forsvaret og jeg bestemte meg for å bare kline til , sa Riise.

– Selv om jeg alltid har vært venstreback, så har jeg alltid drevet avslutningstrening på treningsfeltet både i Liverpool og her i Roma. Og den type skudd jeg scoret på i dag har jeg trent mye på, la han til.

Nordmannens klubb har vært i en svært god form den siste tiden, men måtte se Siena utligne fire minutter før hvilen. Simone Vergassola utnyttet en retur og satte ballen i tomt nett.

Brukte hælen

Men Roma kom sterkt tilbake på slutten igjen. Okaka, som skal være på vei til Fulham, brukte hælen til å styre ballen i mål to minutter før full tid.

– Det som var deilig å se, var at vi ikke stresset selv om det var 1-1 helt til over 80 minutter. Vi spiller med en veldig ro og trygghet og selvtillit for tiden, sa Riise.

Roma står med 15 kamper på rad uten tap. Til uken venter Udinese i semifinale i cupen.

– Hele laget, klubben og fansen vil til finalen som sansynligvis spilles her på Olympiastadion, sa Riise.

Mens Roma er inne i en flytperiode, er det motsatt for Juventus. Søndag ble det bare 1-1 mot Lazio. Alessandro Del Piero ga Juve ledelsen da han satte inn et tvilsomt straffespark, men Stefano Mauri utlignet like etter.

(©NTB)