Roma-sjef Claudio Ranieri har fått fart på hovedstadslaget. Foto: Digitalsport

Roma-proffen har sammen med lagkameratene vært i flytsonen den siste tiden, og for Riises del toppet det seg da han ble matchvinner på overtid borte mot Juventus lørdag.

– Det var en fantastisk bekreftelse på at ting går veien. Vi har spilt veldig bra i lang tid nå, sier Riise til NTB.

Roma har festet et grep om tredjeplassen i serie A. Dermed tyder alt på at det blir mesterligaspill neste sesong.

– Det er veldig viktig for en klubb som dette, der mesterligaen er hovedmålet. Vi ligger på tredjeplass og velger å se oppover på tabellen. Det er en fantastisk opplevelse å være her for tiden.

Formlag

Under Claudio Ranieris ledelse er Roma et av formlagene. Riise er mer enn fornøyd med sin nye trener.

– Han stiller store krav, men har også tillit til oss. Hvis man ikke trener hardt, får man ikke spille. Jeg er en av de som har spilt mest under ham, så det viser at jeg har tillit. Og det er veldig viktig for meg, sier nordmannen.

– Vi har jobbet ekstremt mye med det defensive, med både meg og hele laget. Jeg er blitt veldig trygg på posisjonen min og føler meg mer komfortabel enn noen gang. Da kan jeg også bidra offensivt.

Etter overgangen fra Liverpool, møtte han en litt vanskelig periode i fjor vinter. Nå er han langt mer stabil. Grunnen til det er at han har funnet seg til rette og at Ranieri har tatt over, mener han selv.

– Begge deler er viktige. Jeg sa at jeg trengte tid da jeg kom hit, det har jeg fått. Og Ranieri har jobbet mye med meg, sier Riise til NTB.