John Arne Riises hodestøt i tredje tilleggsminutt ga Roma 2-1-seier mot Juventus i lørdagens italienske storkamp.

Hjemmelaget så ut til å reise seg etter en serie smeller den siste tiden da Alessandro Del Piero scoret ledermålet tidlig i annen omgang. Francesco Totti og Riise ville det annerledes.

Totti kom inn for en skadd Luca Toni allerede etter få minutters spill. I det 68. minutt utlignet han på straffespark etter at Fabio Grosso stoppet Rodrigo Taddei ulovlig.

På 3.plass

Ulovlige midler brukte også Juventus-keeper Gianluigi Buffon i en duell med Riise sju minutter før full tid. Stjernekeeperen ble sendt av banen med rødt kort, og inn kom reservekeeper Alex Manninger.

Det skulle ikke gå mange minutter før også han fikk et ubehagelig møte med gjestenes sunnmøring. I tredje overtidsminutt la Roma inn fra høyre. På lengste stolpe dukket Riise opp og scoret vinnermålet.

Roma festet grepet om tredjeplassen på tabellen, mens Juventus på femteplass tapte terreng i kampen om mesterligaspill.

Etter at de to mestscorende aktive spillere i serie A hadde scoret hvert sitt mål (Totti 188, Del Piero 169), var det en norsk venstreback som fikk æren av å bli matchvinner i kulda i Torino.

Seieren ga Roma-trener Claudio Ranieri et hyggelig gjensyn med sin tidligere hjemmebane, mens dagens Juventus-trener Ciro Ferrara sitter enda mer utrygt.

Forrykende

Juventus fikk sitt sjette tap på de åtte siste seriekampene, mens Romas form er forrykende. Laget har nå åtte seirer og tre uavgjorte på de 11 siste seriekampene.

– Vi har en veldig god periode, og vi sto imot Juve. Hvor det skal ende? Akkurat nå tenker vi bare på oss selv og på neste kamp, sa Totti.

I lørdagens første kamp vant Catania 3-0 over Parma og skaffet seg kontakt med lagene på rett side av nedrykksstreken.