TRONDHEIM (adressa.no): To uker på Gran Canaria i januar. For folk flest er det ensbetydende med late dager i solseng.

Men to måneder før seriestart er det alt annet enn en feriekoloni RBK-trener Kåre Ingebrigtsen er sjef for på ferieøya.

Spillerne er for tiden gjennom to økter så å si hver dag, hvor det aller mest handler om én ting: Å bygge kondisjon. Derfor velger Bruttern ikke å ha treningskamper under oppholdet.

— Særlig den siste uka blir tøff, med to fotballøkter stort sett hver dag. Vi bygger form gjennom intense spilløkter, sier han til adressa.no.

Gode julemiddager

Så virker det da også som at spillerne har forstått alvoret, når «The Double» snart skal forsvares: At de har gjort egentreningsjobben i jula.

Denne gangen trengte nemlig ikke Bruttern å opprette en egen «tjukkasgjeng» på Gran Canaria, som må trene ekstra etter noen vel gode julemiddager.

Det måtte han nemlig i fjor.

— Vi hadde ikke noe navn på det. Men tre-fire spillere kom tilbake litt mindre «fit» enn resten, bekrefter han – uten å ville si hvem det gjaldt.

— I år var heldigvis ingen i den kategorien; alle hadde gjort jobben på egenhånd i desember, smiler han.

— Kupert terreng

Med jevne mellomrom måles fettprosenten hos RBK-spillerne, for å se om matchvekta til enhver tid er riktig. Da denne var noe høy hos tre-fire spillere i fjor, ble de sendt ut på 45 minutters turer før frokost hver dag i to uker – mens resten kunne sove en liten time ekstra.

— Turer i kupert terreng, presiserer Bruttern – som altså ikke vil nevne navn.

Men for de ekstra nysgjerrige: En av årsakene til at «tjukkasgjengen» nå er oppløst, kan være at enkelte fra gjengen nå ikke er i Rosenborg lenger.

(krever innlogging)

Helmersen på vei tilbake

Denne gangen kan altså samtlige stille til frokost etter en hel natts søvn. Bruttern kan også fortelle om en tropp som får trent godt, hvor så å si alle er med for fullt:

— Holmar Örn Eyjolfsson sliter litt med en skade, og er ikke med på alt. Pål André Helland, som ikke var med på årets første økt, er med mer og mer, mens unggutten Andreas Helmersen også er på vei tilbake, sier Bruttern. Helmersen røk korsbåndet i fjor.

Og så det også var nevnt:

Bruttern er tydelig på at han skal slippe å sende tre-fire spillere opp i turterrenget på Gran Canaria igjen, så lenge han er RBK-trener:

— Ja. Vi skal unngå slikt igjen.