Alexander Søderlund scoret etter 76 minutter og sørget for at St. Etienne slo Lyon 1-0 i den fransk toppserien søndag kveld.

– Det var veldig morsomt for laget og for meg. Dette var et lagmål, sa Søderlund.

En jublende Søderlund pryder forsiden av mandagens utgave av L'Equipe, en av de største avisene i Frankrike og blant de største sportsavisene i Europa.

I avisens spillerbørs får Søderlund karakteren 6 av 10. Kun Saint-Étienne-keeper Stéphane Ruffier får bedre karakter enn Søderlund i L'Equipes vurdering av lagets spillere.

— Han overlistet Anthony Lopez på første mulighet og fikk stående ovasjoner da han ble byttet ut etter 83 minutter, skriver L'Equipe i vurderingen av nordmannen.

- Dette vil bli husket

6 PÅ SPILLERBØRSEN: Kun Saint-Étienne-keeper Stéphane Ruffier får bedre karakter enn Alexander Søderlund i L'Equipes vurdering av lagets spillere. Foto: Faksimile L'Equipe

Den tidligere Rosenborg— og Haugesund-spissen debuterte for St. Etienne borte mot Nantes forrige helg. Da ble det tap, og Søderlund gikk målløs av banen. Søndagens kamp var Søderlunds hjemmedebut for St. Etienne.Kevin Monnet-Paquet stjal ballen ti meter fra 16-meteren og sendte Søderlund igjennom. Landslagsspissen avsluttet fra 14 meter, via keeper, og i mål. Avslutningen var på ingen måte perfekt, men det var nok til å sikre tre poeng og en populær seier blant fansen.

– Dette vil bli en del av historien til derbyet og det vil bli husket. Vi manglet mange spillere, men viste mot, uselviskhet og realisme. Helt gruppa la ned en flott innsats, sa trener Chrisopthe Galtier til Canal+.

Åtte minutter før slutt kunne Søderlund blitt tomålsscorer. Angriperen fikk avslutte umarkert fra sju meter, men skjøt rett på målvakt Anthony Lopes. I det 84. minutt ble han erstattet av Neal Maupay.

St. Etienne ligger på femteplass etter søndagens seier. Klubben er 25 poeng bak den suverene serielederen Paris Saint-Germain. Opp til Monaco på 2. plass skiller det imidlertid bare fire poeng.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport her nå. Hvor dristige svev, kombinert-krise, fotball og Arne Scheie er tema: