Alexander Søderlund scoret etter 76 minutter og sørget for at St. Etienne slo Lyon 1-0 i fransk toppserie søndag kveld.

– Det var veldig morsomt for laget og for meg. Dette var et lagmål, sa Søderlund.

Dette var hjemmedebuten for Søderlund. Han startet lokaloppgjøret.

Utnyttet feil

Den tidligere Rosenborg— og Haugesund-spissen debuterte for St. Etienne borte mot Nantes forrige helg. Da ble det tap, og Søderlund gikk målløs av banen. Søndag hadde den norske landslagsspissen større grunn til å juble etter sin første scoring i fransk fotball.

Derbyet mellom St. Etienne og Lyon var lenge lite begivenhetsrikt, men etter 76 minutter ble en feil fra Lyon-forsvaret avgjørende:

Så jublende glad ble Alexander Søderlund etter matchvinnermålet sitt. Foto: NTB scanpix

Kevin Monnet-Paquet stjal ballen ti meter fra 16-meteren og sendte Søderlund igjennom. Landslagsspissen avsluttet fra 14 meter, via keeper, og i mål. Avslutningen var på ingen måte perfekt, men det var nok til å sikre tre poeng og en populær seier blant fansen.– Dette vil bli en del av historien til derbyet og det vil bli husket. Vi manglet mange spillere, men viste mot, uselviskhet og realisme. Helt gruppa la ned en flott innsats, sa trener Chrisopthe Galtier til Canal+.

Kunne scoret ett til

Åtte minutter før slutt kunne Søderlund blitt tomålsscorer. Angriperen fikk avslutte umarkert fra sju meter, men skjøt rett på målvakt Anthony Lopes. I det 84. minutt ble han erstattet av Neal Maupay.

St. Etienne ligger på femteplass etter søndagens seier. Klubben er 25 poeng bak den suverene serielederen Paris Saint-Germain, men har kun fire poeng opp til Monaco som vant 2-0 borte mot Lorient søndag, på annenplass.