Åge Hareide klemmer Yoshimar Yotún etter at Malmö sikret Champions League-spill mot Celtic. Treneren tror Molde kan slå både Celtic, Ajax og Fenerbahce hjemme i Europa League. Åge Hareide klemmer Yoshimar Yotún etter at Malmö sikret Champions League-spill mot Celtic. Treneren tror Molde kan slå både Celtic, Ajax og Fenerbahce hjemme i Europa League. Foto: NTB Scanpix

Hareide: – Molde kan slå Ajax hjemme

Åge Hareide tror både Ajax, Celtic og Fenerbahce gruer seg til å møte Molde på kunstgresset på Aker stadion.

MOLDE: Malmö-treneren forbereder seg til gruppespill i Champions League for andre år på rad. Samtidig gleder han seg til å se gamleklubben Molde i Europa League.

– Altså, i Molde har de muligheten til å slå alle lagene i pulja. De beste norske lagene er på høyde med Celtic. Ajax holder ikke samme kvaliteten som tidligere og du vet aldri hva tyrkerne finner på. Fenerbahce kan også være overkommelig. Jeg tror ikke noen av dem gleder seg til å spille bortekamp i Molde langt utpå høsten. Kunstgress, vestavind og litt regn. Da har Molde gode muligheter, sier han.

Løp!

Han sendte selv Ronny Deilas Celtic ut i den avgjørende kvalifiseringsrunden til Champions League. 2–3 i Glasgow. 2–0 i Malmö. Hareide har ett råd til Erling Moe.– Molde-spillerne må løpe. De kan løpe Celtic i senk. Vi sprang totalt seks kilometer mer enn Celtic i den siste kampen. MFK må jobbe steinhardt begge veier. Det er en viktig nøkkel for å slå Celtic, sier Hareide.

Han advarer samtidig mot Celtics offensive kvaliteter.

– Stefan Johansen er en veldig god tilrettelegger. Han er kreativ, Så har de en bevegelig spiss i Leigh Griffiths som må pakkes inn, og stor fart på kantene. Men det er den offensive kraften som er størst. Hvis Molde-backene tar dem med seg på hyppige løp andre veien blir de fort trøtte, sier Hareide, og legger til:

– Det er klart at Molde får tre tøffe bortekamper. Det skal mye til å vinne borte mot de tre lagene i gruppa, fastslår han.

Zlatan

Malmö ligger på femteplass i serien og må vinne mot Elfsborg lørdag for å nærme seg medaljene. Samtidig forbereder klubben seg til storkamper mot Real Madrid, Sjakhtar Donetsk og Paris St. Germain. Ballet åpner borte mot sistnevnte kommende onsdag.

– Vi har folk som ser dem i seriekamp i Paris til helga, mens jeg ser kampen på tv. Det blir selvfølgelig spesielt når Zlatan (Ibrahimovic) kommer hjem til Malmö for å spille kamp i november. Det blir stort.

– Hvordan rangerer du disse kampene sammenlignet med tidligere opplevelser som trener?

– I fjor hadde vi Juventus, som kom til finalen, og vi møtte Atlético Madrid som var finalist året før. Det var to veldig sterke kollektiv. Det er kanskje enda verre enn å møte en Zlatan eller en annen stjernespiller, sier Hareide.

Hyller Berget

Jo Inge Berget Foto: Stein Bjørge

Han gleder til nok en nesten naturstridig høst.– Det blir fantastisk. Dette er toppen av bløtkaka. Vi ser fram til dette hver eneste dag, sier han.

Jo Inge Berget scoret to mål for Malmö borte mot Celtic. Og to for Norge mot Kroatia på Ullevaal.– Jo Inge har alltid vært god, også da han spilte i Molde, men da varierte prestasjonene litt for mye. Han har hatt en fantastisk utvikling hos oss. Jo Inge er en god avslutter, og nå er arbeidskapasiteten større. Han er både playmaker og grovarbeider.

Magnus Wolff Eikrem leverte en sterk vårsesong, men har ikke vært på sitt beste de siste månedene.

– Han var veldig god ei stund, men har ikke vært like effektiv i spillet sitt etter sommeren. Samtidig har de andre på midtbanen levert. Da blir det også litt mentalt utfordrende. Alle trenger selvtillit og tro. Jeg og Magnus jobber mye med dette, og jeg er sikker på at han snart er tilbake.

Ikke hørt fra Molde

Den stadige suksessen i Sverige har gjort Åge Hareide til et hett navn på ryktebørsen rundt om i fotballverdenen. Det tar han med knusende ro.

– Slik er det når du lykkes med noe, du nevnes overalt. Og så er det helt stille hvis resultatene går motsatt vei. Da blir du fort erklært som en halvidiot. Slik er hverdagen som trener. Jeg har en rullende kontrakt som kan sies opp seks måneder i forveien. Det er alt jeg forholder meg til.

– Har du fått tilbud i sommer som du har vurdert seriøst?

– Tidligere har jeg sagt nei til store penger langt borte. Nå har jeg sagt at jeg ikke vil høre om noe som helst før vi er ferdige med Champions League. For meg handler ikke dette om penger og berømmelse. Jeg søker trivsel, jeg vil bygge opp noe. Det har jeg funnet i Malmö.

– Molde skal ha ny trener neste sesong, hva tenker du om det?

– Hvis MFK var interessert i meg, hadde klubben helt sikkert tatt kontakt for lenge siden. Det anser jeg som uaktuelt, sier Åge Hareide.