Nils Arne Eggen 2

— Jeg har aldri sett en hyttetur som er blitt så nøye beskrevet. I hvert fall ble den kraftig annonsert, sier Nils Arne Eggen, som ikke ser noe poeng i å dvele mer ved den omdiskuterte frihelgen. Han er ferdig med den nå.

Mandag var han tilbake på treningsfeltet. Søndagens kamp mot Viking ble diskutert, både inne på brakka og ute på treningsfeltet. Eggen syntes det ble gjort et solid stykke arbeid i Stavanger. Både på banen og fra benken. Og alle vil vite hvordan det var å se generalprøven fra TV-stolen.

— Det er jo flest ulemper ved å se fotball på TV. Men fordelen er at du får zoomet inn enkelte situasjoner. Men jeg synes det var en solid kamp av Rosenborg. Det var solid defensivt, og det var godt jobba. Men rytmen offensivt er ikke helt bra, sier Eggen.

Han var aldri bekymret for at hans fravær skulle virke negativt inn på prestasjonene. Det er tross alt ikke første gangen Ola By Rise sitter i sjefsstolen under kamp. Og søndagens assistenttrener Rune Bratseth har også noen høyst kvalifiserte kunnskaper om fotball.

— Den ene er sportsdirektør, og den andre er trener her. Og Ola har da vært alene på kamper før, han. For eksempel på Bryne i fjor – i mai, sier Nils Arne Eggen. Da vant RBK 2-1. — Og sesongen har jo ikke begynt en gang. Normalt er vi på plass begge to. At jeg tok en frihelg kan være godt for alle parter. Ola har godt av å stå på egne bein han også, konstaterer Nils Arne Eggen.

Etter dagens trening tok han seg god tid, sammen med Ola By Rise, til å prate med presseoppbudet. Fleipen hang løst. Både om kampledelsen i Stavanger, og om episoden der Nils Arne Eggen kjeftet opp By Rise på Lerkendal forrige helg. I dag hadde Eggen bare gode ord om assistenten sin. På spørsmål om han ville gjort ting annerledes enn By Rise i Stavanger var han krystallklar.

— Nei, nei, nei. Vi snakket jo sammen både før kampen og underveis. Det spiller ikke så stor rolle hvem som er der, vet du. Og jeg blir mindre og mindre viktig i Rosenborg, fastslo Eggen.

Fleipen satt løst også under selve treningen på Lerkendal i dag. Eggen så det til og med nødvendig å gå i forsvar for Ola By Rise, som hadde tatt på seg keeperhanskene sine for anledningen. Etter hvert som målene rant inn bak By Rise, klarte ikke Rune Bratseth å dy seg fra sidelinjen.

— Den der hadde bestemora mi tatt, kauket Bratseth.

Eggen snudde på femøringen og ropte tilbake til Bratseth.

— Hei, hei, hei! Hva var det du sa om folkeskikk?

Hvorpå Bratseth fikk det siste ordet.

— Jeg trodde det var sånn vi snakket til Ola, jeg.