— Det kan være en fordel om jeg oftere ser på når laget trener, sa Eggen.

— Da slipper du også å bruke deg selv så mye i forhold til spillerne, skjøt Ola By Rise inn og de to trenerne virket rørende enige om alt. For ikke å si «nyforelsket» som var den tilstanden Eggen spådde etter at han øste eder og galle over trenerkollegaen i forrige uke.

I går så begge mer enn én fordel ved at hovedtreneren iblant stiller seg litt mer i bakgrunnen.

— Min rolle blir mindre og mindre viktig. De andre kan det meste like godt som meg, men det er også noen ting jeg har å lære dem ennå, fastslo Sjefen.

Det var en blid og godlynt Nils Arne Eggen som ledet Rosenborg-treningen mandag. Ikke et eneste tilløp til at røsten ble hevet verken fra det ene eller annet hold.

Eggen var villig til å imøtekomme dem som vil ha mer fokus på den defensive organiseringen av laget. Han utstedte til og med tillatelse til å «pælme» ballen oftere, blant annet med adresse til Ståle Stensaas i Viking-kampen.

Erik Hoftun ba i Adresseavisens spalter trenerne om å beholde fokus på det defensive samt mer forsvarsdrill.

— Erik mener at vi ikke må glemme å fokusere på det defensive, spesielt nå som vi har sluppet inn tre-fire mål pr kamp. Slik vil det alltid være. Når vi slipper inn mye, så må vi fokusere på det, og når vi scorer lite, må vi sette fokus på det. Poenget er at det tar mer tid å drille det offensive samhandlingssystemet, derfor må vi også bruke mest tid på det. I dag fortsetter vi med å bli bedre, også på det defensive.

Eggen likte ikke like godt at media gjorde et nummer av at forsvarstreningen ble prioritert i hans fravær.

— Den økta på fredag var planlagt på forhånd den, ikke sant Ola? sa han.

Kaptein Hoftun ønsker at laget oftere ligger med flankene lavt. Eggen er enig i det også - forutsatt at motstanderen er villig til å angripe.

— Vi blir bedre også offensivt når flankespillerne ikke ligger igjen på topp.

Den idyllen som rådet på Rosenborgs treningsfelt mandag sto i sterk kontrast til utblåsningene de siste ukene. Der ser man hva ei tilfeldig frihelg i Aure og en halvgod seier i Stavanger kan føre med seg...