— Hvis det blir slik at han gir seg, sier Rune Bratseth og tar alle forbehold, så er det klart at Nils Arne skal ha et avgjørende ord med i laget. Det er hans livsverk som skal videreføres.

Eggen selv vil fortsatt ikke si noe sikkert om når han tenker å gi seg. Han henviser bare til de faktiske forhold: At kontrakten hans går ut ved sesongslutt og at han har fått en frist til å svare klubben som er satt til 30.juni.

— Jeg har signalisert at det kan være siste sesongen min, men den saken bør ikke være noe tema i seriepremièren, sier han som er redd for at oppmerksomheten avspores fra det sportslige. Styret har gitt sportssjef Rune Bratseth i oppgave å håndtere en «eventuell» treneransettelse. Bratseth står fritt til å begynne hvor han vil.

— Hadde jeg vært Rune, ville jeg gått ut så bredt som mulig for å se hva som finnes i markedet.

— Dere vil vel fortsette i samme sportslige spor?

— Vi har vår filosofi og vår strategi, og det er ingen ting som tilsier at vi skal frafalle den, sier RBK-formann Knut Skoglund.

Det betyr i klartekst at det er små sjanser for at den nye treneren hentes utenfor Rosenborg-familien. Bratseth sier det slik:

— Det blir ingen retningsforandring i stor grad, men det er farlig om vi lar alt fortsette slik det har vært. Rosenborg spiller annerledes i dag enn i 1988. Klubben må fortsatt være i utvikling.

Skoglund vil ikke forskuttere Eggens avskjed:

-Det kan hende Nils fortsetter. Men vi har full forståelse for at en som har holdt på så lenge, finner tiden inne til å gi seg.

— Legger dere press på Eggen?

— Nei. Dette avgjør han selv. Han fortjener å få ro til å finne ut av dette selv. Vi må bare sørge for at vi har svaret tidsnok til at vi har god tid til å skaffe hans etterfølger.

— Merker du at Eggen er sliten?

— Jeg merker ingen forandring. Tror det bare var noe som skjedde. Det ble litt utblåsning og Nils ble litt sliten av det. Det var bare en episode og den betyr ingen ting i det store bildet, sier Skoglund.