Edvald Boasson Hagen tok sin andre seier for sesongen da han var sterkest på den andre etappen av Tour of Oman.

Nordmannen vant etappen foran Vincenzo Nibali, mannen som vant Tour de France i 2014. På de neste plassene fulgte Greg Van Avermaet, Domenico Pozzovivo og Davide Rebellin.

Alexander Kristoff har tatt tre etappeseirer så langt i år. Foto: Photo © Tim De Waele / Team KATUSHA

For Edvald Boasson Hagen var dette en strålende revansj etter at han mistet en klar førsteplass sammenlagt i Tour of Qatar i forrige uke.

Rudsbygdingen vant sesongens første seier for en uke siden da han smadret alle konkurrentene på tempoetappen i Qatar. Men på den nest siste etappen var han uheldig og punkterte åtte kilometer fra mål. Dermed gikk seieren sammenlagt til lagkamerat Mark Cavendish.

— Jeg har ordentlig vondt av at det ikke var Edvald som vant her. Det hadde han fortjent, sa Cavendish etter at han hadde fått premien for sammenlagtseieren.

Boasson Hagen leder nå sammenlagt i Oman. Han er fire sekunder foran Nibali og seks foran Van Avermaet og Romain Bardet.

— Det er deilig å få en seier i en fellesstart og ikke bare på en tempo, slik som i Qatar, sa han til TV 2 etter målpassering.

Her passerer Boasson Hagen målstreken – som førstemann (saken fortsetter under):

I Tour of Qatar tok Alexander Kristoff tre etappeseirer. Kristoff er også med i Oman.

Den andre etappen i Tour of Oman var 162 kilometer lang og ble avsluttet med en ganske tøff stigning. En gruppe kom samlet til mål, og i spurten der var nordmannen raskest.

Den første etappen, som ble syklet tirsdag, ble vunnet av Bob Jungels fra Luxembourg. Han kom langt bak onsdag.

Nest beste norske på onsdagens etappe var Sven Erik Bystrøm på 18.-plass.

Torsdagens etappe er helt flat, og da er Alexander Kristoff en av de aller største favorittene.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor du får høre hvordan det er å få grisejuling i Holmenkollen og hvor Lionel Messi kanskje rappet straffe-ideen sin fra: