Edvald Boasson Hagen (28) hadde ikke trodd at han skulle utklasse konkurrentene slik han gjorde under onsdagens tempoetappe i sykkelrittet Tour of Qatar.

– Jeg hadde som mål å kjempe om seieren, men hadde ikke trodd at jeg skulle vinne med så mye som jeg gjorde. Jeg er godt fornøyd og har følt meg sterk den siste uken. Jeg hadde et håp om å ta seieren, og da er det ekstra gøy når du klarer det, sa Hagen til NTB.

Det var en ren maktdemonstrasjon av nordmannen. Rytterne kjørte elleve kilometer, og Hagen kom inn etter kjappe 13.26 minutter. Han var den eneste av rytterne med en gjennomsnittsfart over 50 kilometer i timen.

De andre var helt uten mulighet mot nordmannen. Det ble 25 sekunder ned til annenmann, nederlenderen Jos van Emden.

Monster

«Monster speed» var blant uttrykkene som ble tatt i bruk på Twitter for å beskrive Edvald Boasson Hagens innsats.

Hagen forteller om godt trykk i beina gjennom hele den siste uken.

– Det er tidlig i sesongen, men dette må da bety at du har fått lagt ned en solid treningsjobb foran sesongen?

– Det har vært bra så langt, men du vet aldri i dette gamet. Det er viktig å få kjørt noen bra løp, for det gjør noe med selvtilliten din.

To etapper gjenstår, og Hagen har et forsprang på 26 sekunder ned til lagkamerat Mark Cavendish i sammendraget. Rudsbygdingen vil ikke gi dørene i kampen om sammenlagtseieren.

– Mye kan skje, og det er fort gjort å tape sekunder i sidevinden. Men jeg skal gjøre mitt beste, og målet er å ikke tape noen sekunder slik at det blir seier totalt, sa Hagen.

Suksess

Laget hans, Dimension Data, tvitret og kalte vinneren «The Boss». Mandag fikk samme lag seieren på den første etappen i Qatar ved spurtkanonen Mark Cavendish.

Hagen sesongdebuterte i slutten av januar. Han ble da nummer tre i et ritt i Mallorca Challenge.

Det har vært mye norsk suksess det siste døgnet. Alexander Kristoff vant tirsdag 2. etappe i Qatar.

Tour of Qatar avsluttes fredag. I fjorårets utgave ble det tre etappeseirer på Kristoff og tredjeplass i sammendraget.

(©NTB)