Situasjonen i AaFK er blitt såpass spesiell at supporterklubben nylig sendte ut en pressemelding om sine tanker rundt klubben (hele pressemeldingen er gjengitt nederst i saken).

Der legger ikke Stormen skjul på at de er bekymret over tingenes tilstand i klubben: Blant annet stilles det det spørsmål ved spillernes innsats, klubbens manglende spillerkjøp – og det man opplever som manglende åpenhet fra klubben.

Dessuten ytrer man et ønske om at de ansvarlige i klubben er villige til å ta grep.

– Grep som i verste fall går utover dem selv. For ingen er større enn klubben, skriver Stormen i pressemeldingen.

MER OM SITUASJONEN I AALESUND:

Vil ikke fjerne Hoff

I det siste har flere uttalt seg kritisk til klubbdirektør Henrik Hoff. Men overfor Sunnmørsposten avviser leder Bjørn Mikkelsen at Stormen viser til Hoff når man skriver «grep som i verste fall går utover dem selv».

– Personlig har jeg alltid hatt tillit til Henrik og hatt et godt samarbeid med han. Personlig tror jeg ikke det er der skoen trykker, utdyper Mikkelsen til Sunnmørsposten.

– Det er ikke noe ønske fra dere om at han skal fjernes fra stillingen som daglig leder?

– Ja, jeg tenker at så lenge jeg ikke har noen andre navn som jeg tror kan gjøre jobben bedre, så er han det. Hvis du skal klage på noen, bør du ha alternativ. Det har ikke jeg, sier Mikkelsen.

– Er det ønskelig blant dere at sportslig ansvar fjernes fra Hoff?

– Vår oppfatning er at Hoff ikke har hatt så stort sportslig ansvar. Men optimalt sett skulle man kanskje hatt en ansatt som bare hadde det sportslige ansvaret, sier Mikkelsen.

– Er mannen i gata i overkant hard mot Hoff?

– Personlig føler jeg det. Selv har jeg ikke noe mål eller ønske om at han skal fjernes i det hele tatt. Som jeg pleier å si: Henrik var direktør i klubben da vi vant cupgull i både 2009 og 2011. Jeg tror han nå har blitt en skyteskive fordi vi sliter og han sitter med det administrative ansvaret, sier Bjørn Mikkelsen.

Her er hele pressemeldingen Stormen supporterklubb har sendt ut:

«Når kjærligheten blir satt på prøve»

«Vi i Stormen elsker AaFK og har gjort det siden tidenes morgen. Alle som elsker noen vet at kjærlighetsforhold av og til blir satt på prøve. Det kan være ytre faktorer eller gnisninger i forholdet som gjør at en sammen må komme gjennom krisa.

Vi elsker AaFK, men elsker dere oss? Vi, publikum? Hvor mye vil dere ofre for kjærligheten? Dette er spørsmål som mange spør seg nå.

Og det er her vi vil lufte litt av vår frustrasjon i forhold til vår kjærlighet til AaFK:

— Vi vil ikke være et hylekor som sitter på gjerdet og bidrar til en negativ spiral. Vi møter på hver kamp og støtter laget. Vi synger og heier, og bruker tusenvis av kroner på å støtte laget på bortekamper. Men som i alle forhold – det går to veier og nå lurer vi: Hvor er gutsen og viljen til å blø for drakta, gutter? Vi har ikke sett det i de siste kampene. Hvorfor?

— Støtter dere ikke Trond? Hva plager dere? AaFK ligger nå på nedrykksplass og per dags dato er vi et OBOS-lag. Kan dere leve med det? Hvor er stoltheten? Vi støtter dere uansett, men det er selvsagt gøyere å kjempe i øverste divisjon. AaFK supportere har også en stolthet.

Derfor er vi bekymret for vår kjære klubb. Mange har falt fra, men vi er der og vil være der for dere.

— Vi vet ikke hvor problemene ligger, for vi opplever klubben som lukket.

Michael Platini skal ha sagt at det er spillere og publikum som eier en klubb. Da kan den ikke drives som en lukket bedrift, en gutteklubb. Vi ønsker åpenhet i vårt forhold til AaFK, og vi ønsker at AaFK spiller med åpne kort over for oss supportere. I årevis har vi hørt om «spillerkjøp som skal styrke laget» eller «spillere som skal rett inn på laget». Hvor har disse kjøpene blitt av de siste årene?

Hvem har erstattet sentrallinja med Grytebust, Morrison, Barrantes og Leke/Hamdallah?

Vi vet at budsjettene har gått ned, men poenget med spillerlogistikk er vel at salg skal erstattes med nye spillere? Hvis ikke bygger en ned et lag bevisst. Vi som har fulgt AaFK i mange år har sett at hver gang det kommer kritikk om slike ting løses det med å ansette en sportslig leder. Som dessverre etter kort tid forsvinner eller blir nedgradert. Vi har også sett opprettelsen av et sportslig utvalg som er blitt utelatt fra beslutningsprosessene de var tiltenkt.

Er det da riktig å gjøre det samme igjen? Ansette ny sportslig leder og «styrke trenerteamet» med en for oss så langt ukjent definert rolle?

Vi håper selvsagt det skal fungere, at det gir laget et løft. Vi håper også at laget styrkes med to-tre spillere slik at vi får ei solid sentrallinje. Vi håper dagens spillere forstår alvoret og at Trond har en plan som fungerer. Og de ansvarlige i klubben tar grep. Grep som i verste fall går utover dem selv. For ingen er større enn klubben. Drømmen er festfotball og fulle tribuner. Oppfordrer på det sterkeste at ALLE som har ett hjerte for vårt kjære AaFK, kommer på Color Line, og viser virkelig at vi er en del av laget.

For vi elsker AaFK – i medgang og i motgang. Kjærligheten må gå begge veiene.»

Med vennlig hilsen

Stormen Supporterklubb

Bjørn Myren Mikkelsen, leder og Lone Ingebrigtsen Thorvik, nestleder