Siden lørdag morgen — dagen etter det forsmedelige 0-6-tapet mot Brann fredag kveld - har Sunnmørsposten forsøkt å få AaFKs styreleder i tale. Mjelde svarte ikke på våre oppringninger før han søndag ettermiddag sendte en generell SMS:

«Jeg har ikke noe nytt å komme med pr nå. Vi er selvsagt bekymret over situasjonen. Vi jobber etter både en kortsiktig og langsiktig tiltaksplan for å snu den negative trenden. Hvilke tiltak vi klarer å gjennomføre på kort sikt er avhengig av flere faktorer, blant annet vårt økonomiske spillerom. For øvrig håndterer Henrik kontakt med pressen i denne type saker», het det i SMS-en fra Mjelde.

Sunnmørsposten har med andre ord ikke fått svar på konkrete spørsmål til AaFKs styreleder.

Illustrasjonsbilde av AaFK-tilhengerne i Stormen.

Det reagerer AaFKs supporterklubb Stormen på.— Jeg synes det er utrolig rart at du har en styreformann som ikke vil la seg intervjue. I den situasjonen klubben er i bør både Reidar (Mjelde) og Henrik (Hoff) være på banen, sier Stormen-leder Bjørn Mikkelsen.

Han mener supporterne fortjener informasjon fra klubbens øverste ledelse.

— Nå er det jo ingen som vet noen som helst ting. I en slik situasjon, med så mye kritikk mot administrasjonen, burde han i det minste være på banen enten for å avkrefte, dementere eller i det hele tatt bare informere oss. Vi savner informasjon. Nå er det ingen som vet noe om noe som helst, sier Bjørn Mikkelsen.

— Ikke tilfredsstillende

Også offentlighetsekspert Gunnar Bodahl-Johansen, mangeårig medarbeider ved Institutt for journalistikk, stusser på at AaFKs styreleder gjør seg utilgjengelig for de kritiske spørsmålene.

— Det er naturligvis en menneskerett å si nei til mediene. Men som styreleder i en eliteserieklubb som er helt avhengig av sitt publikum bør han naturligvis stille opp for mediene, sier Bodahl Johansen.

Han mener det ikke er tilfredsstillende å henvise til daglig leder Henrik Hoff.

— I en del saker er det noen spørsmål som bare styrelederen - den øverste folkevalgte - kan svare på. Forholdet, tilliten og posisjonen til eksempelvis daglig leder kan jo ikke rettes til daglig leder selv. Det spørsmålet kan bare rettes til styrelederen, sier Bodahl-Johansen.

Han mener Reidar Mjelde har et ekstra ansvar å stille opp for mediene ettersom han er leder for en fotballklubb som har mange supportere.

— Michel Platini sa en gang at det er spillerne og supporterne som eier fotballen. En fotballklubb er eksponent for en idrett som eies av publikum og spillere. Derfor mener jeg at en leder i en idrettsklubb har en veldig klar forpliktelse, av den grunn, til å stille opp, sier Bodahl-Johansen.

Han fortsetter:

— Styrelederen stiller jo ikke opp for deg. Da kune dere like gjerne tatt det hele på en pub. Men han stiller opp for pressen for å gi publikum svar på spørsmål. Det svaret han har sendt per SMS er jo bare selvsagte ting. Det gir deg ikke muligheten til å stille flere spørsmål, sier presseeksperten.

I det hele tatt mener Bodahl-Johansen at det er blitt et problem for presse-Norge at flere og flere bare ønsker å bli intervjuet skriflig.

— Slike ting merker jeg overalt. Enkelte steder virker det umulig å snakke selv med ordføreren. Slikt er i ferd med å endre hele journalistikken. Jeg mener pressen bør ha en felles front mot e-postintervjuer, fordi det ødelegger journalistens viktigste arbeidsredskap, det umiddelbare intervjuet, sier Gunnar Bodahl-Johansen.

Reidar Mjelde ble informert om kritikken fra AaFKs supporterklubb i en SMS sendt 10.50 mandag, men har drøye to timer senere ikke besvart Sunnmørspostens henvendelse.