Det forteller styreleder Reidar Mjelde til Sunnmørsposten.

– Vi har besluttet at vi ønsker å styrke trenerteamet. Der har vi vært i kontakt med to ulike personer, som vi mener kan styrke trenerteamet, sier Reidar Mjelde.

Slik Sunnmørsposten forstår det skal AaFK for øyeblikket være i konkrete samtaler med en person om en jobb i AaFKs trenerteam. Denne personen skal ha signalisert at han er interessert i å bidra.

– Vi har ikke besluttet hvilken rolle denne personen skal ha. Det vil blant annet være avhengig av denne personen selv, sier Reidar Mjelde.

– Kan han overta som ny hovedtrener og Trond Fredriksen flyttes et hakk ned?

– Jeg ønsker ikke å si så mye om det foreløpig. Vi ønsker å se på hele sammensetningen av trenerteamet, sier Mjelde.

MER OM SITUASJONEN I AALESUND:

Overfor Sunnmørsposten er imidlertid Trond Fredriksen klar på at han skal fortsette som klubbens hovedtrener.

Han ønsker ikke å gå inn på hvilken rolle den nye personen vil få i trenerteamet, men ser uansett positivt på løsningen.

– Jeg ser veldig positivt på det. Hvis ikke hadde det ikke vært aktuelt. Det er snakk kom en fotballfaglig flink trener som også er flink med folk. Jeg er veldig fornøyd om dette blir løsningen, sier Fredriksen.

Reidar Mjelde understreker at AaFK-styret fortsatt har sterk tiltro til Trond Fredriksen.

– Vi har fortsatt stor tro på at Trond vil bli en meget dyktig hovedtrener, men vi er enige om at det kan være fornuftig å styrke trenerteamet, sier Mjelde.

Jobber med sportslig leder

Videre bekrefter Reidar Mjelde at klubben jobber med å få på plass en sportslig leder.

Også her skal AaFK være i samtaler med en konkret person som har signalisert interesse for jobben.

– Egentlig er det sommerferien som har stoppet oss litt. Vi kommer til å ha et nytt møte i august og målet er å få det på plass ganske kjapt, sier Mjelde.

I det siste har flere kritisert at Henrik Hoff har sittet på for stor sportslig makt i AaFK.

– Er det ønskelig for styret å fjerne en del sportslig ansvar fra Henrik?

– Henrik har i utgangspunktet ikke noe sportslig ansvar. Henrik har aldri bestemt hvilke spillere vi skulle ha kjøpt eller solgt, i alle fall ikke i løpet av min tid i klubben. Som regel har han bare vært involvert i det sportslige som har vært helt nødvendig gjennom hans rolle som daglig leder, sier Reidar Mjelde.

– Dere har hatt tre sportslige ledere tidligere. Alle har forsvunnet kjapt, blant annet fordi de har følt at Hoff har hatt for stor makt. Hvorfor skal det fungere denne gangen?

– Jeg tror det er veldig viktig at forutsetningene og rolleavklaringen er veldig tydelige på forhånd. Jeg antar at det ikke har vært like tydelig tidligere. Men nå tror jeg det er god enighet mellom kandidaten og klubben, sier Reidar Mjelde.

– Vil denne personen rapportere direkte til styret eller til Henrik Hoff?

– Han vil naturlig nok rapportere til Henrik. Det er han som er klubbens daglige leder. Vi kan ikke ha en organisasjon med altfor mange ledd, sier Mjelde.

– Kritikerne vil hevde at dere da fortsetter i samme spor som tidligere?

– Det kan være, men som sagt handler det om å gi den nye stillingen tydelige mandat, sier Reidar Mjelde.

Kritisk til Hoff-kritikk

Han har naturlig nok fått med seg at AaFK-supporterne i byen for øyeblikket er svært kritisk til klubbens daglige leder.

– Tror du stemningen rundt klubben kan snus med Hoff i samme rolle?

– Vi må bare tro og håpe det. Vi prøver jo å synliggjøre og forsvare at vi synes Henrik gjør en god jobb for klubben. Vi som sitter nært Henrik blir ganske fortvilet over all kritikken som vi føler i stor grad er basert på uvitenhet. Jeg føler det har dannet seg en opinion som gir Henrik all skylda. Det er urettferdig. Henrik er en god mann for klubben, sier Reidar Mjelde.

– Når det er sagt er styret klar på at Henriks rolle, i likhet med alle nøkkelroller i klubben, må evalueres kontinuerlig. Vi har satt i gang et klubbutviklingsprosjekt der dette er en naturlig del, legger han til.

I løpet av de siste dagene har Mjelde selv måttet tåle kritikk, blant annet for å ikke ha stilt opp til intervju med Sunnmørsposten. Mandag ettermiddag ringte han selv til Sunnmørsposten.

– De siste dagene har jeg vært langt ute på ei fjellvidde og stort sett vært utilgjengelig. Når jeg først har vært tilgjengelig, har jeg vært i dialog med styret og sånt. Siden jeg ikke har vært fullt oppdatert, synes jeg ikke det har vært riktig å gå ut med noe. Men nå har jeg skaffet meg en god oversikt, og er det problemfritt for meg å informere omverdenen, sier Mjelde.