Etter en tannløs forestilling mot Liverpool i serien, slo José Mourinho og Manchester United med festfotball da tyrkiske Fenerbahce ble nedsablet 4-1 på Old Trafford i europaligaen.

Kaptein Wayne Rooney var tilbake i startoppstillingen etter å ha blitt henvist til benken ved en rekke anledninger den siste tiden. Spissveteranen kom ikke på scoringslisten. Det gjorde derimot Paul Pogba (to ganger), Anthony Martial og Jesse Lindgard.

Men Rooney hadde muligheten. To ganger i den første omgangen pekte dommer Benoit Bastien på straffemerket. Begge gangene valgte Rooney å "gi bort" straffene, til henholdsvis Pogba og Martial. Handlingen får tidligere Liverpool-, Real Madrid— og Manchester United-spiller Michael Owen til å stusse.

Michael Owen jobber som ekspert på den britiske TV-kanalen BT Sports. Foto: Carl Recine, Reuters

— For 12 år siden spilte denne gutten mot Fenerbahce. Hans første kamp noensinne for Manchester United, og han tok ballen fra Ryan Giggs. Han fortalte seniorspillere hva de skulle gjøre og han scoret hat-trick, sier Owen ifølge Daily Mail.

Har forandret seg siden debuten

Den tidligere storscoreren mener det har vært stor forandring i 30-åringens innstilling.

— Jeg husker da han var yngre, han var desperat etter å score. Får han en straffe bør han ta muligheten med begge hender, og jeg kan ikke tro at han ga den bort, sier den tidligere engelske landslagsspilleren.

En annen tidligere United-spiller, Owen Hargreaves, tar derimot Rooney i forsvar. Han mener det var en fin gest å gi rekordkjøpet Paul Pogba muligheten fra straffemerket, og dermed også øke selvtilliten etter en variabel start i rødt. Franskmannen scoret på straffesparket, og 15 minutter senere fikk han nettsus igjen, denne gangen med et langskudd.

— Jeg tror folk vil mene han har gjort en god jobb som kaptein, sier Hargreaves.

Owen Hargreaves (t.h) roser Wayne Rooney avgjørelse med å gi bort straffespark. Her fra en TV-sending med blant andre Ian Wright. Foto: Carl Recine, Reuters

— Han bør være en målscorer

Michael Owen ser sin tidligere lagkamerats poeng med at gjeringen er god fra en kaptein, men mener man da må revurdere om Rooney er rett mann som leder.

— Hvis det skal være som dette mener jeg kapteinen ikke bør være en midtspiss fordi han er en målscorer. Rooney må være en målscorer. Han er rett bak Sir Bobby Charlton på listen over tidenes målscorere for Manchester United, sier han.

Søndag skal storklubben til London for å møte Chelsea. Da får deres nye manager José Mourinho et gjensyn med sin gamle arbeidsplass Stamford Bridge. Portugiseren har vært sjef for de blå i to perioden, senest i 2015/16-sesongen, da han til slutt ble avskjediget etter en svak start på sesongen.

— Chelsea er ikke bare klubben min, det er en lidenskap, har Mourinho tidligere uttalt om laget han møter i søndag.

Da trenger hans mannskap tre poeng for ikke å bli hengende etter i toppen av Premier League-tabellen. Manchester United har bare én seier på sine fem siste kamper i serien.

Rooney går forøvrig glipp av Chelsea-kampen som følge av en skade. Det melderSky Sportssøndag morgen.

Kanalen skriver at 30-åringen sliter med en muskelskade og at han ikke reiste til London med resten av troppen.

(©NTB)

Hør Aftenpodden Sport — hvor du får full oversikt over videre saksgang i dopingsaken mot Johaug: