I forkant av mandagens storoppgjør mellom Manchester United og Liverpool, har dommer Anthony Taylor fått mye oppmerksomhet. Taylor er født rundt 10 kilometer fra Old Trafford, men har ingen koblinger til Manchester United.

Anthony Taylor skal dømme Liverpool-Manchester United. Foto: REUTERS

Enkelte har tatt til orde for at Taylor ikke burde få dømme United mot Liverpool, mens andre mener det er irrelevant at han er fra Manchester-området.José Mourinho har merket seg debatten, og kommenterte Taylor på fredagens pressekonferanse.

— Jeg synes Herr Taylor er en veldig god dommer, men jeg tror noen med en agenda setter så mye press på ham. Jeg føler det blir vanskelig for ham å gjøre en god jobb, sa Mourinho.

TIDLIGERE DOMMERSJEF REAGERTE: - Grovt urettferdig mot Anthony Taylor.

- Han kan ikke si det

Uttalelsen blir av mange tolket som at Mourinho setter spørsmålstegn ved integriteten til Anthony Taylor. Ifølge Press Association etterforsker det engelske fotballforbundet (FA) Mourinho, og den portugisiske manageren kan bli kontaktet i forkant av oppgjøret. Det er foreløpig uklart om Mourinho vil bli straffet for det han sa.

I 2009 innførte FA nye regler for å slå hardere ned på kommentarer om dommerne før kamper. Da forklarte forbundet at slike kommentarer «vil bli sett på som upassende», og at de kan føre til straff.

The Daily Telegraph-journalisten Jeremy Wilson reagerte på Mourinhos kommentarer i Sky Sports-programmet Sunday Supplement.

— Du kan si at en dommer hadde en dårlig kamp eller at han er ubrukelig, men du kan ikke si at de på noen måte er partiske. Du må lure på om det Mourinho egentlig ønsker å gjøre er å legge press på dommeren og påvirke hva som skjer, sa Wilson ifølge skysports.com.

Han fikk støtte av kollega Oliver Holt i Daily Mail.

— Dette bør ikke være et tema. Det faktum at det er et tema, setter ikke Mourinho i et spesielt godt lys, sier Holt.

Tidligere Liverpool-spiller Leonhardsen om rivaloppgjøret: - Det er hat nummer én.

- Vil nok være irritert

Tidligere toppdommer Howard Webb har også kommentert saken. Han antyder at Mourinhos uttalelse kan slå negativt ut når de store dommeravgjørelsene skal tas mandag kveld.

— Han har nok hørt hva som ble sagt, og han vil nok være irritert over at det blir mer press på ham enn nødvendig, sier Webb til The Times.

— Det ideelle scenarioet for dommeren er at ingen snakker om deg. Det setter ekstra press på deg, og det er ikke hjelpsomt, men Taylor er sterk nok til å takle det, fortsetter han.

Anthony Taylor dømte Manchester United tre ganger forrige sesong, og Liverpool fire ganger. Han var også dommer da Manchester United slo Southampton 2-0 tidligere denne sesongen.

Hør siste utgave av Aftenpodden Sport: Tjærnås mener Ciljan er uegnet som landslagssjef.