Manchester United — Fenerbahce 4-1

Manchester United rundspilte periodevis Fenerbahçe i europaligaen torsdag. To scoringer av rekordkjøpet Paul Pogba bidro til 4-1-seieren.

Dermed fikk klubbens tidligere stjernespiss Robin van Persie et sportslig sett lite gjestmildt gjensyn med Old Trafford – selv om han sto bak gjestenes redusering. Nederlenderen fikk alt i alt kun en statistrolle på «Drømmenes teater».

Hovedrollen inntok franske Paul Pogba. Sommerens rekordkjøp fra Juventus var sikker som banken da han fikk sjansen på straffespark drøye halvtimen ut i første omgang. Danske Simon Kjær rev ned spanske Juan Mata i situasjonen som foranlediget straffesparket.

Dansk mareritt

De første 45 minuttene havner for øvrig neppe i skrytealbumet til nevnte Kjær. Dansken var også involvert da United fikk kampens annet straffespark etter 34 minutter. Franske Anthony Martial satte fart og ble lagt i bakken av Fenerbahçe-stopperen.

Martial satte selv ballen i mål, om enn ikke på like sikkert vis som Pogba. Fenerbahçe-keeper Volkan Demirel gikk rett vei, men klarte ikke å stoppe ballen.

Også 3-0 kom før pause. På overtid i første omgang snappet United-kaptein Wayne Rooney opp en svak pasning fra nevnte Kjær, og sekunder senere lå ballen i nettet. Jesse Lingard slo den målgivende pasningen, før Pogba skrudde ballen opp i krysset til sitt annet mål for kvelden.

Paul Pogba hadde sin kanskje best kveld i United-trøya så langt. Her feirer han mål sammen med Anthony Martial. Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Ved pause gjorde gjestene ett bytte. Ut gikk danske Kjær etter en skrekkelig omgang, uten at det gjorde nevneverdig forskjell.

Rooney-assist

Tre minutter ut i annen omgang kom nemlig scoring nummer fire for et United-mannskap som har måttet tåle kritikk i kjølvannet av den litt bleke forestillingen mot Liverpool i Premier League mandag. Jesse Lingard var målscorer etter forarbeid av kaptein Rooney.

Sistnevnte har også vært gjenstand for mange overskrifter i britiske presse den siste tiden. United-veteranen har slitt med å få spilletid både på klubb— og landslag, og mange har spekulert i at 30-åringens karriere er på hell.

Selv har Rooney insistert på at han fortsatt har mye fotball i seg, og torsdag viste han flere eksempler på det.

Seks minutter før full tid viste Robin van Persie litt av det som gjorde han til en helt i United. Nederlenderen var våkent framme og pirket inn reduseringen til 1-4. Old Trafford svarte med unison applaus.

Robin van Persie var Manchester Uniteds store spiller da de vant ligaen i 2012/2013. Det huskes fortsatt på Old Trafford. Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Blant dem som ble sett klappende på tribunen var van Persie— og Uniteds gamle sjef, Sir Alex Ferguson.

Med torsdagens seier topper Manchester United europaligaens gruppe A med seks poeng. Feyenoord følger nærmest med samme antall poeng etter 1-0-seieren over ukrainske Zorja. Fenerbahçe har fire poeng, men Zorja står med sitt ene.