— Det er med stor tilfredshet vi nå kan bekrefte at det norske landslaget, ledet av Thor Hushovd, blir lag nummer 17 i rittet. Thor som er årets norske mester, har vært den mest betydningsfulle rytteren i Norge de siste 10 årene. Han er etter mange etappeseirer i Tour de France og den vanvittige VM triumfen i 2011, synonymt med sykling. Tour des Fjords starter i Aust Agder, og da er det gjør det ekstra kjekt å få med oss Thor som da er i sitt hjemfylke, sier daglig leder i Tour des Fjords, Roy Hegreberg.

Det er i dag fire uker til Tour des Fjords starter med lagpresentasjon i Valle og konserter med en rekke kjente artister. Totalt 18 lag hver med åtte ryttere, skal delta i rittet fra16-18. august.

Flere profflag

Fra tidligere er det bekreftet deltagelse fra Katusha, Belkin Pro Cycling Team, Europcar, Topsport Vlaanderen-Baloise, MTN Qhubeka p.b Samsung ogChampion Systems Pro Cycling Team fra de to øverste nivåene samt ti continentallag.

- Vi kommer trolig til å offentliggjøre det siste laget laget i neste uke , sier Roy Hegreberg.

Han opplyser også at arrangørene har inngått en avtale om tv-produksjon om bruk av både fly, helikopter og motorsykler.

— Denne produksjonen vil gjøre det mulig sende bilder av tilsvarende kvalitet som vist fra Tour de France, til de 49 land som viser Eurosport 2. Dette betyr at vi allerede dette første året av arrangementet, har fått et betydelig internasjonalt nedslagsfelt med flere millioner seere. Her i Norge vil sendingene tillegg bli vist på TV 2 og TV2 Sport.