SARPSBORG (Aftenposten.no): Han glitret ikke. Men han var heller ikke dårlig. Ødegaard spilte en middels kamp dagen før han slutter seg til landslagstroppen.

— Jeg har spilt mye bedre kamper enn jeg gjorde i dag, fastslo Strømsgodset-spilleren etter det målløse møtet med Sarpsborg på bortebane.

I formiddag møter han Per-Mathias Høgmo og A-landslaget i Oslo. Den neste halvannen uken er han opptatt landslagsspill. Det betyr at kometen må ta seg fri fra toppidrettslinjen ved Drammen videregående skole.

Da Aftenposten snakket med ham en halvtimes tid etter kampen i Sarpsborg, hadde han ikke spurt rektor om å få fri. Men som han sa:

- Jeg regner vel med at jeg får fri. Jeg har ikke snakket med rektor, men regner med at noen andre tar seg av det.

Gutten som kan bli tidenes yngste spiller i en EM-kvalifiseringskamp er veldig spent foran møtet med A-landslaget. Men han lover at det ikke skal gå ut over skolearbeidet.

— Jeg går på toppidrettslinjen i Drammen og de er veldig flinke til å tilrettelegge. Jeg må gjøre litt skolearbeid når jeg er borte. Jeg får gjort en del via nettet. Det er bare å ha med seg PC så får en gjort ganske mye.

— Hvilke typer skolearbeid er det snakk om?

— Vanlige innleveringer, stiler, svare på oppgaver. Men jeg vet ennå ikke hva leksene for den kommende uken blir.

- Får en stor karrière

På overtid kunne han avgjort kampen i Sarpsborg. Men avslutningen fra 16 meter gikk over mål.

Tidlig i den andre omgangen fikk Ødegaard en real luftetur av Sarpsborgs gode midtstopper, Andreas Nordvik. Men 15-åringen reiste seg med én gang.

Sarpsborg-spilleren hadde ikke sett Ødegaard i aksjon tidligere, heller ikke på TV, og var imponert over det han så.

— Han er så trygg med ballen. Det ser ut som han har spilt i Tippeligaen i mange år. Han så nesten litt rutinert ut. Jeg er helt sikker på at han får en stor karrière, sier Nordvik.

Lagkamerat Jørgen Horn har sett Ødegaard bedre.

— Det er ikke den beste kampen han har spilt. Jeg synes vi spiller for vanskelig og han er en av dem som spiller for vanskelig på topp der.

- Hvilke råd har du til Ødegaard før han skal på landslagssamling?

— Det er bare å fortsette å spille med selvtillit. Han må leke seg og ha det gøy på banen. Martin har nok av gode medspillere rundt seg, så det går helt sikkert fint, mener Horn.

- Stoler på seg selv

Strømsgodset-trener David Nielsen er ikke bekymret før 15-åringen skal ut på tur.

— Han vet godt hva som kreves. Martin har trygghet på egne ferdigheter og stoler på seg selv. Han må bare reise og nyte det å få være med på dette.

- Bør han starte mot Malta?

— Han er tatt ut fordi han er god nok, men Per-Mathias velger det laget han mener er best, svarer Nielsen diplomatisk.

Ødegaard er selv klar på hva han vil.

— Jeg tror jeg står likt med alle andre, at jeg har gjort noe bra. Jeg vil spille så mye som mulig.

Spesielt nervøs er han heller ikke.

— Jeg sover godt om natten, det er ikke noe problem. Men det er klart, jeg er jo litt spent å være med på en så stor ting.

- Hvordan ser du på det å bli tidenes yngste i en EM-kvalifisering?

— Det betyr ikke så mye. Men det er kult og det er morsomt.

Med kun ett poeng sakket Strømsgodset akterut i kampen om tredjeplassen. Fire runder før slutt ligger de fire poeng bak Rosenborg.

Sarpsborgs ene poeng gjør at de trolig har berget plassen.