Landslagssjef Per-Mathias Høgmo bryter en årelang tradisjon og tar med seg fotballguttene ut av Oslo når laget har base i Norge.

Når landslaget samles mandag blir basen Lillestrøm.

Dermed forsvinner landslaget ut av Oslo sentrum igjen etter flere år på Hotel Bristol og SAS-hotellet på Holbergs plass.

Tidligere har laget bodd på Fornebu (under Nils Johan Sembs ledelse), men nå er det Romerike som blir nytt«hjem».

Gode erfaringer

-Vi flytter til Lillestrøm fordi vi ønsker en litt roligere beliggenhet og her får vi et hotell med moderne fasiliteter som passer oss enda bedre. Vi har opplevd veldig god service på Bristol, men ser samtidig fram til å bo på Lillestrøm. Kvinnelandslaget og aldersbestemte landslag har svært gode erfaringer med å bo her, sier kommunikasjonsdirektør i Norges Fotballforbund, og mediesjef for A-landslaget, Svein Graff, til Aftenposten.

Etter det Aftenposten kjenner til har denne flyttingen ut av Oslo vært Per-Mathias Høgmos plan helt siden han overtok som landslagssjef i fjor høst.

Høgmos utvalgte møter Malta borte fredag, før Bulgaria venter på Ullevaal mandag.

Norge fikk en tung start på EM-kvaliken med 0-2 for Italia hjemme for en liten måned siden.

Tirsdag offentliggjorde landslagsjefen troppen til de to kampene. Ikke overraskende var supertalentet Martin Ødegaard å finne blant de 21 navnene. Ytterligere to spillere tas ut etter helgens kamper.