SARPSBORG (Aftenposten.no): Han glitret ikke. Men han var heller ikke dårlig.

Martin Ødegaard leverte en kamp helt på det jevne før han reiser til Oslo og samling med landslaget mandag.

Kampen endte målløst. Og det hadde Sarpsborg mest grunn til å være fornøyd med.

— Jeg er skuffet over kun ett poeng. Vi trengte tre for å henge med i mealjekampen. Jeg er ikke fornbøyd med ett poeng, fastslo Godset-kaptein Adam Larsen Kwarasay i intervjuet med CMore etter kampen.

— I utgangspunktet er vi ikke fornøyd med annet enn seier. Men vi møtte et godt Godset-lag, vi ble lave og de var gode med ball, sa Sarpsborg-kaptein Ole Heieren Hansen.

Tam åpning

Første omgang på Sarpsborg stadion var hendelsesfattig. Strømsgodset styrte kampen, de hadde ballen mest, men det ble for mye småspill. Det var ikke veldig effektiv fotball.

Det samme kan sies om Martin Ødegaard. 15-åringen, som er med i landslagstroppen som møter Malta og Bulfaria i EM-kvalfiseringskamper, var lenge anonym.

Første omgangs største sjanse sto Marvin Ogunjimi for. Men avslutningen fra 10 meter gikk høyt over Sarpsborgs mål.

Ødegaards luftetur

I andre omgang markerte Ødegaard seg umiddelbart. Stortalentet spilte fri Ogunjimi, som var helt alene med Sarpsborg-keeper Gudmund Kongshavn. Den duellen vant sistnevnte.

Noen minutter senere ga Sarsborg-stopper Andreas Nordvik Strømsgodset unggutt en skikkelig luftetur. Ødegaard ble taklet over sidelinjen, men reiste seg umiddelbart.

Midtveis i omgangen kunne Ødegaard blitt kampens første målscorer. Strømsgodset kontret og Iver Fossum fant Ødegaard på høyrekanten. 15-åringen curlet ballen rett utenfor lengste kryss med venstrefoten.

Stolpetreff

Det var smått med sjanser i en kamp som aldri ble skikkelig underholdende.

Men det tok seg litt opp og kvarteret før slutt var Jorge Castro svært nær ved å sende vertene i ledelsen. Han var helt alene gjennom. Men lobben fra 16 ,meter gikk i en bue over både keeper og mål.

Fem minutter før slutt skjøt Kristoffer Tokstad i stolpen - og ut.

På overtid var Ødegaard svært nære ved å avgjøre kampen. Men avslutningen fra 16 meter gikk rett over mål.

Men kampen endte målløst og det betød at Strømsgodset sakket akterut i kampen om tredjeplassen. Mens Sarpsborg nærmest har berget plassen med uavgjort og totalt 33 poeng.