NORGE — SVERIGE 28-27

LILLEHAMMER: Silje Solberg kom til siste kamp i Møbelringen Cup med tre redninger bak seg. Så tok hun hun ti skudd på den siste halvtimen og ble feiret som en helt.

— Keeperdiskusjonen er avlyst, bekrefter EM-helten fra i fjor da Aftenposten stiller henne spørsmålet.

— Det var godt å få en sånn kamp. Man husker det siste man gjør, sier Holstebro-keeperen etter at bølgene har gått høye om keeperduoen. Det kom som et sjokk på alle at Katrine Lunde ble vraket til VM.

— Jeg har aldri tvilt på meg selv, men det er klart det har vært et ekstra press, innrømmer 25-åringen.

Rettet opp på trening

Med tre redninger mot Russland i åpningskampen og en kroppsholdning som ikke akkurat lyste av selvtillit, økte diskusjonen om keeperuttaket. Silje fant veien videre sammen med keepertrener Mats Olsson.

— Vi har jobbet taktisk med Mats. Har kjørt en del frie skudd på treningen og blitt vant til å se på ballen – ikke bare jobbe sammen med forsvaret. I kampen torsdag følte jeg at det ikke var jeg som sto i mål, forteller Silje.

- Mye mental jobbing?

— Ja, det er mye mental jobbing med å være keeper. Men jeg hadde like mye press på meg i fjor da Kari (Aalvik Grimsbø) røk ut av EM etter den første kampen, forklarer Stabekk-jenta, som synes hun har gjort det bra i den danske ligaen i år.

- Dårlig kamp mot Russland på Gjøvik – samme lag er motstander i VM-åpningen?

— Det har ikke noe å si. Jeg satser på at det holder, avslutter Silje Solberg.