USA — COLOMBIA 2-0

Scoringer av Alex Morgan og Carli Lloyd sørget for at de amerikanske kvinnene tok seg videre til VM-kvartfinalen da de slo Colombia 2-0 mandag.

USA møter Kina i kvartfinalen i Ottawa førstkommende fredag.

Kampen mot Colombia kunne vippet begge veier helt til Morgan ble felt innenfor 16-meteren av Colombia-målvakt Catalina Perez like etter pause. Sistnevnte fikk rødt kort, men Abby Wambach klarte ikke å omsette straffesparket i scoring.

Likevel ble utvisningen avgjørende da keeperreserve Stefany Castano ikke klarte å redde en avslutning av Morgan fra skrått hold ved nærmeste stolpe i det 53. minutt.

Knapt kvarteret senere doblet Lloyd ledelsen fra krittmerket etter at Megan Rapinoe ble felt.

Med kun ti spillere maktet Colombia aldri å komme tilbake i kampen.

Skåret i gleden for amerikanerne er at Rapinoe og Lauren Holiday må stå over kvartfinalen på grunn av gule kort.

— Jeg vet ikke hvorfor de fikk gult kort. Det virket som hun (dommeren) med vilje ga kortet til de spillerne hun viste var i faresonen, sa Wambach etter kampen.

De to spillerne var de eneste på USA som sto i fare for å måtte sone suspensjon.