NORGE-ENGLAND 1-2

OTTAWA (aftenposten.no): Fem minutter før pause i åttedelsfinalen i VM stresset Ada Hegerberg det engelske forsvaret og kriget til seg ballen.

Innenfor feltet ble hun helt klart hindret og holdt igjen, men valgte å kjempe videre og fikk til en avslutning som ble mesterlig stoppet av Karen Bardsley.

— Jeg er ikke typen som kaster meg ned i de situasjonene. Det er noe som heter kynisme, men jeg vil spile fair. Jeg vil heller skyte selv om det kanskje var en felling, sa Hegerberg etter kampen.

Skuffelsen sto skrevet i ansiktet på henne og lagvenninnene, som slet med å forstå hvordan de klarte å gi bort en 1-0-ledelse til et engelsk lag som spilte nesten en time uten å få en avslutning på mål.

Hegerberg er også klar over hva hun mener om nivået på dommerstanden i verdensmesterskapet.

— Hele standarden har vært litt skuffende. Det har ikke noe med at vi ikke går videre, men standarden kunne vært høyere, sier Hegerberg, som også tidligere i mesterskapet har luftet sin frustrasjon rundt kamplederne.

Får «aldri» frispark

Kanskje forståelig, skal vi tro kaptein Trine Rønning.

Hun sier at hun i utgangspunktet ikke synes dommerne er så mye å klage på, fordi hun føler at de «blåser feil og riktig alle veier». Men:

— Det eneste jeg har lagt merke til er at Ada aldri får frispark. Det er det eneste. Så er det alltid noen situasjoner man kan diskutere, men det gjelder begge veier, sier Rønning.

Even Pellerud svarte diplomatisk at «da må jeg se situasjonen om igjen» da han ble spurt om Hegerberg burde hatt straffe.

Det som det var enighet om i den norske leiren, var at laget burde scoret på de opplagte sjansene man hadde.

Hegerberg var to ganger alene med keeper, men fikk begge forsøkene stoppet.

— Det var veldig tøft fysisk gjennom hele kampen. Jeg mener begge lagene har noen store sjanser. Jeg prøvde egentlig bare å få den på kassa, sier hun om sine avslutninger.

Hegerberg mener det ble en mental greie i laget at man ikke klarte å reise seg igjen etter å ha fått 1-1 og 1-2 i mot.