BEITOSTØLEN (Aftenposten): Langrennsløper Martin Johnsrud Sundby har fått samme skade som mange roere pådrar seg.

I åtte uker kjente han smerte i overkroppen. Så fikk han tatt MR og CT, og dermed ble det påvist tretthetsbrudd i ribbeinet.

— Det er en skade som jeg vet at mange av roerne også får, sier han.

Etter ro-VM i høst kom landslagsutøveren Kristoffer Brun hjem med en slik skade. Birgit Skarstein hadde bruddet under VM, men hun klarte likevel å ta seg inn til bronse.

Olaf Tufte har hatt tretthetsbrudd i et ribbein.

— Belastningen på overkroppen kan ha blitt for stor, sier Johnsrud, som først fredag morgen avgjør om han skal starte på 15 km klassisk på Beitostølen. Han er fristet av muligheten til å stake, men vet ikke om det er lurt.

— Jeg kjenner ikke smerter, men det tar tross alt litt tid for ribbeinet å gro, legger han til.

Martin Johnsrud Sundby og sønnen Markus på vei til pressekonferanse. Foto: METTE BUGGE

Hadde med sønnen31-åringen fra Røa hadde med sønnen sin Markus på pressekonferansen på Beitostølen torsdag. Far fortalte at han måtte tenke på om det er smart å gå sesongens første skirenn, eller om han skal vente til verdenscupen begynner om 14 dager i Kuusamo.

— Hvordan merket du dette?

— Jeg våkner hver morgen med vondt et eller annet sted, så det var vanskelig å vite hva som er alvorlig. Da jeg var på høydeleir i Val Senales merket jeg at det ble vondere. Dermed måtte vi få dette undersøkt. Jeg vet faktisk ikke hvordan dette skjedde, annet enn at det hadde gjort vondt en stund. Det kan ha kommet av gjentatte og like bevegelser. Det kan være et resultat av litt nye øvelser på kort tid, som skaper belastning i et spesielt område.

- Det blir vel kanskje spekulert i hva som gikk galt?

— Det er mange skråsikre synsere der ute. Skråsikre synsere har vi nok av i verden.

Jeg finner ingen grunn til det. Det hjelper meg ikke så mye.

Røa-løperen trente på Beitostølen torsdag, og hvis han bestemmer seg for å droppe 15 km, blir han her for å trene.

— Det er så lite snø i Oslo, sier veteranen, som ikke kan dy seg: Hadde jeg fått bestemme, så hadde jeg gått skirenn. Jeg kan ikke mest om alt. Jeg må lytte lytte til de som er rundt meg, og hva som er smart å gjøre.