Stake Laengen tilbrakte store deler av Liege-Bastogne-Liege i brudd, men klarte dessverre ikke å holde helt inn. Nordmannen ble hentet inn et par mil før mål og klarte ikke å henge med da feltet det ble kjempet om seieren etter 248 kilometer.

— Det var gøy. Det ble kaldt etter hvert og jeg hadde ikke de beste beina, men jeg gjorde det beste ut av det, sier Laengen til TV 2. Lars Petter Nordhaugs lagkompis Wout Poels var raskest på oppløpet og tok seieren foran Michael Albasini og Rui Costa.

— Det var kjempefint og jeg kan nesten ikke tro at jeg vant, sa Poels etter målgang.

Verken Laengen, Nordhaug, Sindre Skjøstad Lunke eller Odd Christian Eiking havnet i toppen av listene. Nordhaug ble beste norske på 19.-plass.

— Jeg hadde gode ben og det var godt å være med i fronten i dag, sier Nordhaug, som gleder seg over lagkompisens seier, til TV 2.

Gikk i brudd

Kraftig snøfall i Belgia gjorde deler av løypa ukjørbar og arrangøren måtte kutte rittet med fem kilometer, men det så ikke ut til å plage Vegard Stake Laengen. Tidlig i rittet ble han med i et åtte manns stort brudd som skaffet seg et solid forsprang på hovedfeltet. På det meste hadde de åtte minutter da de gikk inn i rittets andre klatring, men etter hvert skrudde forfølgerne opp tempoet og avstanden var halvvert med drøye 70 kilometer igjen.

Da slo også det dårlige været til igjen og flere av rytterne fikk problemer i sluddbygene. Chris Froome var blant rytterne som veltet, men han kom seg etter hvert opp igjen i feltet.

Hentet inn

Det ble raskt klart at hovedfeltet hadde kontrollen på Stake Laengen og resten av utbryterne. Med fem mil igjen var avstanden under to minutter og noen kilometer senere delte bruddet seg. Det virket først som at Langen ikke klarte å holde følge i front, men han hentet seg inn og ble med ledergruppen, sammen med Alessandro de Marchi, Thomas de Gendt og Nicolas Edet.

Tre mil før mål var det imidlertid slutt og nordmannen ble kjørt inn av hovedfeltet.

Sky-seier

Da feltet ble samlet var det Etixx og Team Sky som styrte tempoet i front. Ingen ryttere klarte å angripe ordentlig, før Diego Rosa og Ilnur Zakarin fikk en liten luke sju kilometer før mål, men også de ble hentet inn.

Feltet ble splittet i motbakkene de siste kilometerne og til slutt var det Michael Albasini, Samuel Sanchez, Rui Costa, Wout Poels som kjempet om seieren.

I avslutningen var det Sky-rytter Poels som hadde mest krefter og spurtslo konkurrentene. Albasani tok andreplassen, foran Rui Costa og Sanchez.