Lars Petter Nordhaug må belage seg på å være kaptein under onsdagens La Fleche Wallonne, skriverTV 2.

Team Sky har valgt å trekke colombianske Sergio Henao fra rittet, etter at sykkelsportens egen antidopingstiftelse (CADF) skal etterforske unormale blodverdier hos Henao.

Ifølge Cyclingnews har CADF bedt om mer informasjon rundt blodverdiene hans mellom august 2011 og juni 2015. Det er andre gang han blir midlertidig suspendert av eget lag. I mars 2014 ble han suspendert i tre måneder.

Lars Petter Nordhaug får viktig rolle i Sky-laget under dagen La Fleche Wallonne. Foto: NTB SCANPIX

– Jeg er mer enn skuffet. Jeg har jobbet svært hardt for å komme i form etter kneskaden min i fjor. Jeg vet hvem jeg er, hvor hardt jeg har jobbet og hva jeg har ofret for å komme dit jeg er i dag, sier Henao i en pressemelding ifølge TV 2. ## — Ekkelt

Team Sky bekrefter at 28-åringen tas ut av alle konkurranser inntil saken er ferdig behandlet, men understreker samtidig at det stiller seg bak colombianeren all den tid han ikke har avlagt noen positiv dopingprøve.

— Klart dette er ekkelt. Vi har en absolutt nulltoleranse, og forrige gang dette kom opp med Henao var det også vi (les: team Sky) selv som tok ham ut av konkurranse. Men etter en rekke tester ble han frikjent, sier Team Skys norske sportsdirektør Gabriel Rasch. Han er selv ute og sykler på Ringerike da Aftenposten når ham.

— Henao trener mye i ekstrem høyde, og jeg personlig tror han er ren. Men jeg har jo ikke sett hans blodprofil, så dette må legene svare på. Jeg vet ikke så mye mer, forklarer Rasch

— Håper på rask avklaring

Henao var sett på som en av de største favorittene til å vinne La Fleche Wallonne, som går i Belgia onsdag.

– Jeg synes laget har gjort alt rett. Personlig er jeg utrolig lei meg på vegne av Sergio etter alt han har vært igjennom. Jeg håper på en rask avklaring, sier sportsdirektør i Sky, Kurt Asle Arvesen til procycling.no.

Ifølge nettsiden vil ikke Nordhaug, men Wout Poels bli Skys kaptein, mens Lars Petter Nordhaug vil sykle som en såkalt beskyttet rytter.

I tillegg til Lars Petter Nordhaug er Odd Christian Eiking, Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen de norske som stiller til start.

Alejandro Valverde har vunnet de to siste utgavene av rittet.