Etter en drøy times spill mot Tyskland, så det alt annet enn bra ut for Norge i går kveld. Tyskerne ledet 1-0 og feilpasningene florerte i det norske laget, som slet med å skape store sjanser. Så fikk Norge frispark 17 meter fra mål og Maren Mjelde gjorde seg klar. 25-åringen skrudde ballen og klistret ballen så nære krysset det er mulig å få det og via tverrliggeren sørget hun for 1-1. — Jeg er glad for at jeg fikk det ut, og spesielt mot Tyskland. Jeg har øvd mye på det den siste måneden. Det var veldig godt både personlig og for laget at vi klarte å hente oss så bra inn igjen etter den dårlige starten, sa Mjelde til Aftenposten etter kampen.

— Magisk!

I Tyskland er de nærmest i sjokk etter bergenserens drømmetreff. Den tyske storavisen Bild fastslår enkelt: «Magisk frispark sjokkerte jentene våre».

— Etter pause hadde ikke Tyskland mulighet. Maren Mjelde slo et magisk frispark over muren og perfekt i hjørnet, skriver avisen.

De norske spillerne feirer Maren Mjeldes fantastiske scoring. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Berliner-Zeitung er like imponerte:— Maren Mjeldes frispark var ustoppelig. Hun skrudde ballen med millimimeterpresisjon opp i hjørnet og Nadine Angerer (Tysklands keeper) var helt sjanseløs, skriver dem.

— Bend it like Mjelde

Scoringen har nådd også langt utenfor norske og tyske landegrenser.

— Bend it like... Mjelde? skriver Bleacher Report, med referanse til filmen «Bend it like Beckham». Nettstedet har publisert video av scoringen to steder i artikkelen, fordi «den er så bra at den er verdt å se flere ganger».

— What a goal!, fastslår BBC på sin Twitter-konto, mens amerikanske Fox Soccer finner frem flere superlativer:

— Null straffe, null problem! Mjelde utligner med en frisparkperle. En helt spesiell scoring. Det holder, Maren Mjelde, det holder, skriver dem.

— Ronaldo scorer ikke slike mål

Også på sosiale medier har scoringen blitt nevnt mange ganger og folk har tydelig latt seg imponere. Jan Åge Fjørtoft uttrykker sin glede med «Maren Mjelde wir lieben dich!» og flere trekker sammenlikninger til de aller største stjernene.

— Cristiano Ronaldo scorer ikke mål som Maren Mjelde nettopp gjorde, skriver Mario Riveretti i en tweet som er delt 106 ganger.

TV 2s Christian Paasche fastslår at Mjelde allerede har scoret årets mål av en norsk fotballspiller og Kasper Wikestad, som har sett mange pene mål gjennom å kommentere Premier League, tør å bruke et uttrykk han sjelden gjør.

— Krysstang inn. Det er ikke altfor ofte man ser. Har fått kritikk for å bruke uttrykket «lime den i krysset» - men denne var faktisk det, skriver han.