Tyskland-Norge 1-1:

LANDSDOWNE STADIUM: — Det var litt gøyere i andre, ler Lene Mykjåland.

Det var flere smil å se blant de norske spillerne etter 1-1 mot Tyskland enn det var etter 4-0 mot Thailand.

— Det var viktig å få en god opplevelse, nå har vi vist at vi kan være på høyde med de aller, aller beste i turneringen, sier Mykjåland, som mener laget etter pause fikk vist hvilken styrke og karakter som bor i gruppen.

Maren Mjelde og Lene Mykjåland jubler for scoring. Foto: NTB Scanpix

Men hadde intervjuene blitt gjort etter førsteomgangen hadde stemningen i pressesonen sannsynligvis vært på bånn.Det norske laget ble utspilt av tyskerne, og kristiansandsjenta hadde meget vanskelige arbeidsforhold på den norske midtbanen.

— Det var få ganger man fikk ballen i gunstige situasjoner. Det blir at vi slo mye langt og hadde ikke noe eget spill. Det ble lange avstander i laget, sier Mykjåland.

Laber stemning

Det lille kvarteret inne i garderoben mellom omgangene var ikke noe lystig lag.

Lene Mykjåland spilte hele kampen og bidro til uavgjort mot tyskerne. Foto: NTB Scanpix

— Det var ganske laber stemning. Even sa han holdt en tordentale han ikke hadde gjort på 16 år. Det var mye som ble sagt, og mye måtte bedres. Alle gikk inn i pausen og tenkte at de skulle ta seg sammen, forteller spilleren som startet karrieren i Randesund.Det var stort sett treneren som førte ordet, mens spillerne i etterkant snakket sammen to og to om hva de skulle forbedre sammen.

Flyttet ned som ballfordeler

Ett av grepene Pellerud gjorde var å flytte Mykjåland lavere i banen fra indreløperrollen og ned som midtbaneanker.

— Det var viktig å bedre ballbehandlingen på midten, sier treneren om årsaken, og skryter av bidraget hun leverte i annen omgang.

Å være den bakerste i en sentral treer er ikke noe Mykjåland har gjort ofte, men hun trives med å være ballfordeler og den som skal styre spillet.

— Da gikk vi mer samlet i presset og fikk mer frekvens på beina. Det ble tettere avstand i laget og vi kom oppi situasjonene hele tiden. Vi ble også bedre i duellspillet. Vi var virkelig fullt på høyde med dem, sier Mykjåland om Tyskland som har vunnet de fem siste europamesterskapene.