Norge-Tyskland 1-1:

LANDSDOWNE STADIUM: Norge spilte en forferdelig første omgang mot en av VM-favorittene. En tordentale av Even Pellerud og en drømmescoring fra Maren Mjelde snudde opp ned på alt det.

Da Isabell Herlovsen ble lagt i bakken på 18 meter gjorde bergenseren seg klar.

— Jeg er glad for at jeg fikk det ut, og spesielt mot Tyskland. Jeg har øvd mye på det den siste måneden, sier en fornøyd Mjelde etter kampen.

Maren Mjelde jubler for scoringen som ga Norge uavgjort mot Tyskland. Foto: NTB Scanpix

Mot Thailand i åpningskampen misbrukte Maren Mjelde et straffespark. Derfor var det kanskje like greit at fellingen skjedde like utenfor 16-meterstreken? — Ja, frispark er minst like bra, ler Mjelde, som var ekstra glad for å få sitt første mesterskapsmål.

— Det var veldig godt både personlig og for laget at vi klarte å hente oss så bra inn igjen etter den dårlige starten, sier den anvendelige som er satt på høyrebacken i dette VM.

Konkurranse

Maren Mjelde markerte seg med scoring i VM-kampen mot Tyskland. Foto: NTB Scanpix

Hun er imidlertid ikke helt sikker på om hun er førstevalget på frispark på det norske laget.— I forrige kamp scoret jo Trine (Rønning), så vi har mange frisparkskyttere i laget, sier Mjelde.

Hun er ikke overrasket over snuoperasjonen laget klarte å få i stand til annen omgang.

— Vi vet at vi er sterke mentalt og har gode ferdigheter. Vi snakket om at vi måtte være tøffe i alle duellene på banen, de slo oss overalt. Vi måtte være raskere, og tok bedre kontroll over kampen etter pause.