Fire minutter ut i 2. omgang lagde Paul Scholes frispark ved å felle Kleberson. Ronaldinho la ballen til rette ute på høyre side, og de to lags spillere gjorde seg klare til å kjempe om innlegget.

Kanskje mente han å skyte, men i så fall var det usannsynlig godt gjort. Fra 40 meter sendte han ballen i en bue så den dalte ned i motsatt kryss via tverrliggeren, og selv om keeper David Seaman sto bare noen meter fra målstreken.

Selvsagt var det en kjempetabbe av Seaman, som sannsynligvis var hemmet av ryggskaden han pådro seg rett før pause, og rett før Rivaldo utlignet Michael Owens ledermål på fullsatte Ecopa stadion.

Ronaldinhos hovedrolle var ikke over da han jublende stormet mot publikum, rev i drakten og smilte som bare han kan det. Åtte minutter senere var jubelsmilet erstattet av det uforstående smilet, da dommeren viste ham det røde kortet. Brasilianeren hadde foten på ballen da Danny Mills sparket den, og knottene endte i britens ankel, men med vilje var det altså ikke. Da Ronaldinho omsider ble overtalt til å gå av banen, vrengte han trøya av seg, usikker på om han ble matchvinner og fortvilet over at han i så fall ville miste semifinalen.

England klarte aldri å skape de helt store sjansene til utligning, delvis fordi Luiz Felipe Scolari dristet seg til å bytte ut Ronaldo og sette inn en spiss som ville være med å jobbe defensivt, Edilson. Dermed er det Brasil som får spille semifinale mot Senegal eller Tyrkia, men det blir uten Ronaldinho.

Mål i gave

England tok ledelsen på kampens første sjanse, etter at to lag med stor respekt for hverandre hadde følt hverandre på tennene i nøyaktig en halv omgang. Vi satt med en følelse at det måtte en tabbe eller et inspirert øyeblikk til for at noe skulle skje. Det ble en tabbe. Et skuddforsøk fra Rivaldo ble blokkert, og Mills spilte fram til Emile Heskey, som slo langt i retning av Owen. Lucio hadde kontroll, men midtstopperen fikk et anfall av arroganse, skulle legge ned ballen med utsiden og misset grovt. Den spratt rett til Owen.

Få spillere i verden er giftigere alene med keeper enn Liverpool-spissen, og han fintet Marcos ned samtidig som han løftet ballen i mål. Det utløste elleville jubelscener både på banen, benken og tribunene. Bare halvannet minutt senere satte England-supporterne jubelen i halsen, da David Beckham tråkket feil i et forsøk på å takle Ronaldo, haltet litt og satte seg ned. Hadde han slått opp bruddskaden sin? Men et par minutter på sidelinja og litt isspray, så var lagkapteinen på banen igjen.

En av gangen

Brasil angrep som mot Belgia, en mann av gangen, og så ikke ut til å finne noen vei gjennom Englands kompakte firere. Ballen ble spilt fra side til side, men uten bevegelse foran ballen ble det intet gjennombrudd. De tre Réne ble for lette å lese: Rivaldo var ute etter skudd, Ronaldinho etter gjennomspill, Ronaldo etter å bryte gjennom selv. Dermed ble de enklere å stoppe.

I det 43. minutt falt keeper Seaman over Sol Campbell da han skulle plukke en høy ball, slo ryggen og så så ille skadet ut at det virket tvilsomt at han kunne fortsette. Men Seaman, som da hadde holdt nullen i seks timer og 45 minutter siden Sveriges mål i åpningskampen, ville holde skansen til pause. Det gikk ikke. Ett minutt og 50 sekunder på overtid, av tre tilleggsminutter som hadde mest å gjøre med Seamans skade, fikk Brasil endelig kontre i fart. Ronaldinho fikk britene i ubalanse med fart og overstegsfinter. Ashley Cole falt, Campbell kom på feil bein, og ute på høyre var Rivaldo ledig. Pasningen kom i rett øyeblikk, og dermed kunne Barcelona-stjernen score i femte VM-kamp på rad. Campbells taklingsfot nådde ikke fram, og Seaman strakk seg ikke langt nok.

Gul jubel

Rivaldo vrengte av seg den blå trøya og løp rundt i den gule han hadde under. Denne gang var det de gulkledde på tribune og benk som jublet hemningsløst. Målet betydde enormt for brasilianerne rent psykologisk. Frisparkmålet helt i begynnelsen av 2. omgang betydde enda mer, og England klarte aldri helt å reise seg etter det tilbakeslaget. Kanskje burde Seaman fått avløsning ved pause, for helt frisk ville han ganske sikkert klart å flytte beina raskt nok til å stoppe skuddet som blåste inn fra 40 meter.